Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Albert II

de man achter de koning

Albert II - Patrick Weber - ISBN: 9782873868598
Prijs: € 24,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (niet meer te bestellen)
Bindwijze: Boek, Paperback (12-07-2013)
Genre: Koningshuizen
Boekenliefde.nl:
Albert II op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Dit boek schetst aan de hand van zeldzame, vaak aangrijpende en soms intieme documenten het leven van een hartelijke man en het lot van een vorst die de geschiedenis van zijn land heeft getekend.
Albert II, de zesde koning van de Belgen, werd in 1934 geboren. Hij groeide op in een woelige eeuw, met talrijke crisissen en stormen, maar met ook hoopvolle en geweldige momenten. Familiedrama's, oorlog, ballingschap, terugkeer naar een land waar de explosieve sfeer van de koningskwestie heerste, de grote belangstelling voor zijn huwelijk met de mooiste prinses van zijn tijd, zijn leven als prins in dienst van het land... maar ook zijn huwelijksproblemen, de onverwachte troonsbestijging en het moeilijke regeren in onstabiele tijden.
Het leven van Albert, de meeste Belgische van de Belgische koningen, heeft veel weg van een roman.

Patrick Weber is kunsthistoricus, schrijver en journalist. Hij pendelt tussen Brussel, Parijs en Rome. Hij is royaltyverslaggever voor radio en tv, en auteur van talrijke boeken over de koninklijke geschiedenis. Van dezelfde auteur verscheen bij Racine: Lilian, une princesse entre ombre et lumière (met medewerking van Esmeralda van België). Hij heeft koning Albert II bij verschillende van zijn staatsbezoeken vergezeld.

Details

Titel: Albert II
auteur: Patrick Weber
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Terra - Lannoo, Uitgeverij
Publicatiedatum: 12-07-2013
NUR: Koningshuizen
Afmetingen: 277 x 240 x 15
Gewicht: 949 gr
ISBN/ISBN13: 9782873868598
Intern nummer: 24832379

Extra informatie

Dit boek schetst aan de hand van zeldzame, vaak aangrijpende en soms intieme documenten het leven van een hartelijke man en het lot van een vorst die de geschiedenis van zijn land heeft getekend.

Recensie

?

Albert II, de zesde koning van de Belgen, werd in 1934 geboren. Hij groeide op in een woelige eeuw, met talrijke crisissen en stormen, maar met ook hoopvolle en geweldige momenten.
Familiedrama’s, oorlog, ballingschap, terugkeer naar een land waar de explosieve sfeer van de koningskwestie heerste, de grote belangstelling voor zijn huwelijk met de mooiste prinses van zijn tijd, zijn leven als prins in dienst van het land... maar ook zijn huwelijksproblemen, de onverwachte troonsbestijging en het moeilijke regeren in onstabiele tijden. Het leven van Albert, de meeste Belgische van de Belgische koningen, heeft veel weg van een roman.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.