Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Standrechtelijk doodgeschoten

Over het leven van Egbert Altena

Standrechtelijk doodgeschoten - Jan Altena - ISBN: 9789462545458
Prijs: € 16,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (30-07-2015)
Genre: Historische biografieën
Boekenliefde.nl:
Standrechtelijk doodgeschoten op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Terwijl de geallieerden aan het eind van de tweede wereldoorlog oprukken, worden de represailles door Duitsers en Duitsgezinde Nederlanders steeds grover. Executies dienen als voorbeeld om de mannelijke bewoners van Kampen bij de IJssellinie aan het graven te krijgen. Zo wordt in Kampen op 28 september 1944 Egbert Altena bij een razzia uit huis gehaald en met twee anderen geëxecuteerd. Zijn dochters starten vele jaren later een onderzoek naar het hoe en waarom van deze gerichte actie. Zo wordt de aanloop tot deze zwarte dag, de toedracht van deze gebeurtenis en het gevolg van deze brute daad aan de hand van documenten en gesprekken beschreven. De pijn en het verdriet met daarbij alle emoties, lieten een eerdere publicatie niet toe. In 2014, 70 jaar na dato, is het goed om deze droevige gebeurtenis alsnog vast te leggen.
Tevens is deze gebeurtenis voor Jan Altena Hzn aanleiding geweest om na aanvullend onderzoek een volledige levensloop van Egbert Altena te schrijven en in boekvorm vast te leggen.
Egbert Altena groeit op als arbeiderszoon in Genemuiden, wordt er onderwijzer, en trouwt met Jentien Monsuur. In 1933 wordt hij in Kampen hoofd van de school van de Geref. Gemeente.

Details

Titel: Standrechtelijk doodgeschoten
auteur: Jan Altena
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 118
Uitgever: Mijnbestseller B.V.
Publicatiedatum: 30-07-2015
NUR: Historische biografieën
Afmetingen: 240 x 170 x 8
Gewicht: 214 gr
ISBN/ISBN13: 9789462545458
Intern nummer: 30273841

Extra informatie

Standrechtelijk doodgeschoten

Recensie

Terwijl de geallieerden aan het eind van de tweede wereldoorlog oprukken, worden de represailles door Duitsers en Duitsgezinde Nederlanders steeds grover. Executies dienen als voorbeeld om de mannelijke bewoners van Kampen bij de IJssellinie aan het graven te krijgen. Zo wordt in Kampen op 28 september 1944 Egbert Altena bij een razzia uit huis gehaald en met twee anderen geëxecuteerd. Zijn dochters starten vele jaren later een onderzoek naar het hoe en waarom van deze gerichte actie. Zo wordt de aanloop tot deze zwarte dag, de toedracht van deze gebeurtenis en het gevolg van deze brute daad aan de hand van documenten en gesprekken beschreven. De pijn en het verdriet met daarbij alle emoties, lieten een eerdere publicatie niet toe. In 2014, 70 jaar na dato, is het goed om deze droevige gebeurtenis alsnog vast te leggen. Tevens is deze gebeurtenis voor Jan Altena Hzn aanleiding geweest om na aanvullend onderzoek een volledige levensloop van Egbert Altena te schrijven en in boekvorm vast te leggen. Egbert Altena groeit op als arbeiderszoon in Genemuiden, wordt er onderwijzer, en trouwt met Jentien Monsuur. In 1933 wordt hij in Kampen hoofd van de school van de Geref. Gemeente.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.