Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Nederlaag der overwinnaars

Nederlaag der overwinnaars - Henk Ringoir - ISBN: 9789491254123
Prijs: € 16,75 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (12-03-2015)
Genre: Historische biografieën
Boekenliefde.nl:
Nederlaag der overwinnaars op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Dit boek is geen levensbeschrijving, maar een reeks herinneringen, uit zorgvuldige notities omgewerkt tot een boek.
Waar gelijkenis met bestaande personen toch nog gevonden wordt, is deze ontstaan, omdat sommige beelden zo scherp in mijn gedachten gegrift staan, dat grotere veranderingen de werkelijkheid geweld zouden aandoen.
Het verhaal wil een beeld tonen, welke gevaren, ontberingen, opofferingen en vooral teleurstellingen de Nederlandse soldaat in Indië zo bewonderenswaardig doorstaan heeft.
Mijn enig doel was om voor de teruggekeerde soldaat in een groter perspectief meer begrip te wekken, bij degenen die van hem houden; als daar nu of op termijn ook degenen bijhoren, die vooral die teleurstellingen veroorzaakt hebben, ben ik extra dankbaar.
Hoe dan ook, ik zal altijd dankbaar blijven voor de grote onvoorwaardelijke en eerlijke kameraadschap, die ik onder alle omstandigheden van de jongens in Indië ondervonden heb en voel een intens diep medelijden met het Indonesische volk, dat ik zozeer leerde liefhebben en dat nu zo schaamteloos werd overgegeven aan een klein clubje corrupte opportunisten.

Details

Titel: Nederlaag der overwinnaars
auteur: Henk Ringoir
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 260
Uitgever: Vrije Uitgevers, De
Publicatiedatum: 12-03-2015
NUR: Historische biografieën
Afmetingen: 230 x 160 x 16
Gewicht: 455 gr
ISBN/ISBN13: 9789491254123
Intern nummer: 18299290

Extra informatie

Nederlaag der overwinnaars

Recensie

Dit boek is geen levensbeschrijving, maar een reeks herinneringen, uit zorgvuldige notities omgewerkt tot een boek. Waar gelijkenis met bestaande personen toch nog gevonden wordt, is deze ontstaan, omdat sommige beelden zo scherp in mijn gedachten gegrift staan, dat grotere veranderingen de werkelijkheid geweld zouden aandoen. Het verhaal wil een beeld tonen, welke gevaren, ontberingen, opofferingen en vooral teleurstellingen de Nederlandse soldaat in Indië zo bewonderenswaardig doorstaan heeft. Mijn enig doel was om voor de teruggekeerde soldaat in een groter perspectief meer begrip te wekken, bij degenen die van hem houden; als daar nu of op termijn ook degenen bijhoren, die vooral die teleurstellingen veroorzaakt hebben, ben ik extra dankbaar. Hoe dan ook, ik zal altijd dankbaar blijven voor de grote onvoorwaardelijke en eerlijke kameraadschap, die ik onder alle omstandigheden van de jongens in Indië ondervonden heb en voel een intens diep medelijden met het Indonesische volk, dat ik zozeer leerde liefhebben en dat nu zo schaamteloos werd overgegeven aan een klein clubje corrupte opportunisten.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.