Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Dingen die je niet weet

Dingen die je niet weet - Carla van Beers - ISBN: 9789402125344
Prijs: € 17,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (11-03-2015)
Genre: Historische biografieën
Boekenliefde.nl:
Dingen die je niet weet op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Aan het eind van haar leven krijgt de weduwe Beer bezoek van een man die alle 117 slachtoffers, van de fusillade bij Woeste Hoeve op 8 maart 1945, in een boek wil eren. Hij is oprecht geïnteresseerd in het verhaal van Freddy Beer en ze spoort hem aan om meer getuigen te zoeken. Wetenschappelijk is het niet juist uit te gaan van de uitspraak van één persoon, zeker niet een familielid, zegt ze. Ze heeft het gevoel dat er nog steeds iets ontbreekt.
De weduwe heeft nooit kunnen berusten in het feit dat niemand erachter kon komen onder welke omstandigheden haar man, die voor het Rode Kruis in Otterlo werkte, in handen van de Duitsers gevallen was. Dingen die je niet weet kunnen je je leven lang blijven achtervolgen.
Het is voor Carla van Beers de aanleiding om alsnog naar antwoorden te zoeken. Zeventig jaar na Market Garden wordt de verdwijning van accountant Freddy Beer uit de Bakenbergseweg 145 in Arnhem, in zijn wrange context teruggeplaatst.

Details

Titel: Dingen die je niet weet
auteur: Carla van Beers
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 125
Uitgever: Brave New Books
Publicatiedatum: 11-03-2015
NUR: Historische biografieën
Afmetingen: 215 x 135 x 11
Gewicht: 180 gr
ISBN/ISBN13: 9789402125344
Intern nummer: 29925653

Extra informatie

Dingen die je niet weet

Recensie

Aan het eind van haar leven krijgt de weduwe Beer bezoek van een man die alle 117 slachtoffers, van de fusillade bij Woeste Hoeve op 8 maart 1945, in een boek wil eren. Hij is oprecht geïnteresseerd in het verhaal van Freddy Beer en ze spoort hem aan om meer getuigen te zoeken. Wetenschappelijk is het niet juist uit te gaan van de uitspraak van één persoon, zeker niet een familielid, zegt ze. Ze heeft het gevoel dat er nog steeds iets ontbreekt. De weduwe heeft nooit kunnen berusten in het feit dat niemand erachter kon komen onder welke omstandigheden haar man, die voor het Rode Kruis in Otterlo werkte, in handen van de Duitsers gevallen was. Dingen die je niet weet kunnen je je leven lang blijven achtervolgen. Het is voor Carla van Beers de aanleiding om alsnog naar antwoorden te zoeken. Zeventig jaar na Market Garden wordt de verdwijning van accountant Freddy Beer uit de Bakenbergseweg 145 in Arnhem, in zijn wrange context teruggeplaatst.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.