Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Dickens ...off the record

Dickens ...off the record - PAUL SCHLICKE; P. Schlicke - ISBN: 9789045312316
Prijs: € 12,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (27-10-2011)
Genre: Historische biografieën
Boekenliefde.nl:
Dickens ...off the record op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Charles Dickens is een internationaal bekende en geliefde meesterverteller. Zijn eerste roman, The Pickwick Papers, geschreven toen hij nog maar 24 jaar oud was, was meteen een hit. Hij beschreef in zijn boeken jonge personages die ondanks armoede en problemen knokten voor een beter leven, zoals Oliver Twist, Nicholas Nickleby en David Copperfield. Zijn loopbaan is een voorbeeld van het Victoriaanse ideaal, van de held die met niets begint en die er door hard werken in slaagt rijkdom, voldoening en faam te bereiken.

Schuilend voor de regen komen we de geest van Charles Dickens tegen en vergezellen we hem naar de door Mr. Pickwick zo geliefde herberg voor een gezellig gesprek. Met zijn vitaliteit, warmte en bescheidenheid verovert hij direct ons hart. Hij vertelt over zijn eerste baantje in een schoensmeerfabriek tot zijn literaire inspiraties en de methoden die hij gebruikt om de personages in zijn boeken namen te geven, over zijn traumatische herinneringen aan de treinramp in 1865 tot zijn mening over onderwerpen als armoede, religie, Amerika, slavernij en, natuurlijk, kerst.

Dickens …off the record is de perfecte introductie voor wie meer wil weten over leven, werk, carrière, eigenaardigheden en opvattingen van een van de supersterren van het Victoriaanse tijdperk.

Details

Titel: Dickens ...off the record
auteur: PAUL SCHLICKE; P. Schlicke
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 160
Uitgever: BBNC Uitgevers
Publicatiedatum: 27-10-2011
NUR: Historische biografieën
Gewicht: 166 gr
ISBN/ISBN13: 9789045312316
Intern nummer: 18172916

Extra informatie

Dickens ...off the record

Recensie

Na een inleiding over zijn grote populariteit tijdens zijn leven en een korte beschrijving van zijn leven en carrière, worden in vorm van een vraaggesprek vijftien aspecten van leven en werk van de Victoriaanse Engelse romanschrijver Charles Dickens (1812-1870) besproken. Steeds wordt elk aspect ingeleid met een halve pagina tekst, bijv. literaire genres, zijn geloof, zijn liefde voor toneel, relatie tot uitgevers, de rol van vrouwen in zijn leven, sociale verandering. Daarna volgt een denkbeelding vraaggesprek van 3-7 pagina's met Dickens over het betreffende aspect, waarbij de antwoorden worden gegeven in zijn geest en met de kennis over hem die nu bekend is. De Engelse auteur heeft als redacteur edities van verschillende Dickens romans verzorgd. In dit boek, geschreven voor het Dickens museum in Londen, geeft hij met veel kennis van zijn onderwerp en speels veel goede informatie over Dickens, zijn leven, karakter, opvattingen, werk en tijd.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.