Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De verborgen geschiedenis van de pausen

van de heilige Petrus tot Benedictus XVI

De verborgen geschiedenis van de pausen - Petra Gunst; Claudio Rendina - ISBN: 9789059776937
Prijs: € 19,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (06-03-2012)
Genre: Historische biografieën
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Onthullende geschiedenissen van de Heilige Stoel.

Historicus en dichter Claudio Rendina is bekend als historische romanschrijver, maar hij liet Italië schrikken met dit onthullende werk. Van Petrus tot Benedictus XVI dist hij wetenswaardigheden op die de kerk liever nooit wereldkundig had gemaakt. Een fascinerende geschiedenis.

Details

Titel: De verborgen geschiedenis van de pausen
auteur: Petra Gunst; Claudio Rendina
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: VBK Media
Publicatiedatum: 06-03-2012
NUR: Historische biografieën
Gewicht: 814 gr
ISBN/ISBN13: 9789059776937
Intern nummer: 19591545

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 25-04-2012   geschreven door  Patrick Vandendaele
Een totaal onmogelijke opdracht dat hier toch wel tot een subliem resultaat werd geleid. De geschiedenis van het pausdom doorheen de geschiedenis van 2000 jaar… Niet te doen, zou je zo denken, en wanneer je werkelijk tot de kleinste details zou willen gaan is dit natuurlijk niet te doen. Maar de kracht van dit boek is de geschiedenis van de laatste 2000 jaar toch te brengen in zijn essentie, en zonder te vervallen in een saaie weergave van namen en een aantal markante evenementen, maar wel degelijk een levendig en boeiend relaas te brengen van de belangrijkste en te onthouden momenten en figuren van de Katholieke Kerk, maar dan doorheen de verhalen en de avonturen die niet steeds even gekend zijn, en wel degelijk een minder bekend facet van deze geschiedenis weten brengen. Het is een bijzonder rijke geschiedenis, die van de leiders van de kerk, en dit op een niveau zoals het is gebracht door deze auteur. We ontmoeten er op een overzichtelijke wijze de verschillende pausen die geregeerd hebben doorheen de bewogen geschiedenis van dit instituut, en zonder te verzeilen in onnodige en bezwarende details en gegevens, krijgt de lezer een helder beeld van het belang van alle figuren die de tiara konden opzetten, de manier waarop zij hun pausdom waarmaakten en de context waarin ze hun opdracht en roeping dienden te realiseren. De kleine kantjes van deze geschiedenis worden niet vergeten, en het is werkelijk een boek dat leest als een spannende historische roman. Geen wetenschappelijke saaiheid, maar een erudiete toegankelijkheid die enkel gegeven is aan de beste wetenschappers die een echte passie weten te delen met de lezers van hun boek, specialisten alsook leken. Het is een oprechte aanrader voor wie geboeid is door deze geschiedenis, en op een leesbare wijze enkele weken willen verzeilen in de oudste ‘monarchie’ die op deze wereld bestaat. Een referentiewerk dat zeer zeker van groter belang is dan enkel een opsomming van de lange lijst van pausen. Een duidelijk zicht op de bewogen gebeurtenissen die verbonden blijven aan het instituut, en dus ook een ruimere geschiedenisles van het mensdom door de laatste twee millennia. Verrassende beelden en verhalen, die je vandaag de dag niet meer kent, en die hier werkelijk tot leven komen. Een oprechte aanrader!

Extra informatie

De verborgen geschiedenis van de pausen

Recensie

Onthullende geschiedenissen van de Heilige Stoel. Historicus en dichter Claudio Rendina is bekend als historische romanschrijver, maar hij liet Italië schrikken met dit onthullende werk. Van Petrus tot Benedictus XVI dist hij wetenswaardigheden op die de kerk liever nooit wereldkundig had gemaakt. Een fascinerende geschiedenis.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.