Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Boeddha...off the record

Boeddha...off the record - Annie Lennox; Joan Duncan Oliver - ISBN: 9789045311975
Prijs: € 12,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (28-10-2014)
Genre: Historische biografieën
Boekenliefde.nl:
Boeddha...off the record op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De interessantste en kleurrijkste figuren uit het verleden zouden ons veel kunnen vertellen, als we maar een uurtje van hun tijd hadden kunnen lenen… De Off the record-serie biedt ons nu deze kans!

We kennen hem als Boeddha, hij die verlicht is. Hij werd 2500 jaar geleden als Siddhartha Gautama geboren in het noorden van India en werd een van de grootste spirituele leiders ter wereld. Op eigen kracht bevrijdde hij zichzelf van de beperkingen van begeerte, haat en onwetendheid. Liefde, succes, geld, talent – Boeddha had het allemaal, maar zette alles opzij voor iets wat dieper en duurzamer is.

Boeddha …off the record biedt ons een blik op het leven en de levensfilosofie van Boeddha. In een ontspannen gesprek vertelt Boeddha ons hoe hij denkt over liefde, compassie, mindfulness, karma, vergankelijkheid en al het andere waardoor wij onszelf en onze omgeving beter begrijpen. Zijn gedachten bieden ons praktische handvaten voor een beter leven.

Boeddha …off the record schept niet alleen een levendig beeld van een man van ongebruikelijke intelligentie en uitzonderlijke inzichten, maar moedigt de lezer daarnaast aan om zijn werk met een frisse en verrijkte blik te aanschouwen.

Details

Titel: Boeddha...off the record
auteur: Annie Lennox; Joan Duncan Oliver
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 159
Uitgever: BBNC Uitgevers
Publicatiedatum: 28-10-2014
NUR: Historische biografieën
Afmetingen: 179 x 119 x 14
Gewicht: 165 gr
ISBN/ISBN13: 9789045311975
Intern nummer: 17926066

Extra informatie

Boeddha...off the record

Recensie

Populariserende inleiding op het boeddhisme in de lijn van de '... voor dummies'-reeks, met een voorwoord van zangeres (Eurythmics en solo) en activiste Annie Lennox. Het boek begint daarna met een inleiding en een relatief kort maar informatief overzicht van het leven van de historische Boeddha, compleet met enkele legenden die met zijn leven zijn verweven. Daarna wordt overgegaan tot het vraaggesprek waarnaar de titel verwijst. Hierbij worden de belangrijkste basisbegrippen van het boeddhisme kort ingeleid, waarna de Boeddha zogenaamd antwoord geeft op vragen hierover. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn onder andere lijden, vergankelijkheid, reïncarnatie, karma, liefde en de weg van de bodhisattva. Achter de populaire titel verbergt zich een onverwacht informatief en goed leesbaar boek over het boeddhisme, dat voor een breed publiek een beknopte, maar gedegen inleiding op het boeddhisme presenteert.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.