Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Straat, woord, beeld

Straat, woord, beeld - Karin van Lieverloo; Junte Uiterwijk - ISBN: 9789462630062
Prijs: € 14,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (04-10-2014)
Genre: Cultuur- en mentaliteitsgeschiedenis
Boekenliefde.nl:
Straat, woord, beeld op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Dit boek wil een eerlijke weergave van het dagelijks leven van de dak- of thuisloze zijn. Zonder de situatie overdreven te dramatiseren. Het leven wordt mooi verwoord in tekst en beeld, waarbij is geprobeerd de cliché's zorgvuldig te vermijden.
Een klein aantal, aansprekende mensen is geportretteerd. Hun verhalen verschillen sterk, zodat goed duidelijk wordt dat iedereen het dak- of thuis-loos-zijn kan overkomen. Het boek wil vermijden dat het vooroordeel van de 'aan lager wal geraakte drugsverslaafde' wordt bevestigd. Er is gepoogd de nadruk op andere dingen te leggen dan de problematiek van de dak- of thuisloze, zonder dit uit de weg te gaan. Door met ze in gesprek te gaan en hun input gebruiken in beeld en vooral tekst.

Dichter, musicus en rapper Junte Uiterwijk (Zwolle 1982) is oprichter van de Zwolse rap- en hiphopformatie Opgezwolle. Sinds 2008 maakt hij deel uit van de Fakkelbrigade en Fakkelteitgroep en vormt hij vanaf april 2013 met andere rappers en producers Great Minds.

Fotografe Kinza Ferjani (Tiel 1986) toont in haar foto's de schoonheid van het alledaagse, niets wordt mooier gemaakt dan het is. In haar portretten vangt zijn karakters. Ferjani won in 2010 de Fotogram Trofee.

Details

Titel: Straat, woord, beeld
auteur: Karin van Lieverloo; Junte Uiterwijk
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 64
Uitgever: Vrije Uitgevers, De
Publicatiedatum: 04-10-2014
NUR: Cultuur- en mentaliteitsgeschiedenis
Afmetingen: 240 x 170 x 5
Gewicht: 235 gr
ISBN/ISBN13: 9789462630062
Intern nummer: 27247077

Biografie (woord)

Junte Uiterwijk (Sticks) - zang/rap - en Kinza Ferjani - fotografie - hebben op uitnodiging van Gerrit Teunis, directeur van woningstichting Beter Wonen Vechtdal, gesproken met Herma & Frans, André, Henk, Björn en Omar. In tekst, beeld en geluid hebben Uiterwijk en Ferjani vervolgens een zo eerlijk mogelijke weergave van hun dagelijkse leven gegeven. Straat Woord Beeld presenteert vijf aansprekende portretten, zonder drama, zonder clichés. Verhalen van verdriet en schoonheid, van menselijkheid die gaat boven het materiële. Verhalen die tegelijkertijd symbool staan voor al die verborgen geschiedenissen van velen zonder huis en thuis. Straat Woord Beeld onderstreept dat voor iedereen dakloosheid op de loer kan liggen.

Extra informatie

Straat, woord, beeld

Recensie

Dit boek wil een eerlijke weergave van het dagelijks leven van de dak- of thuisloze zijn. Zonder de situatie overdreven te dramatiseren. Het leven wordt mooi verwoord in tekst en beeld, waarbij is geprobeerd de cliché's zorgvuldig te vermijden. Een klein aantal, aansprekende mensen is geportretteerd. Hun verhalen verschillen sterk, zodat goed duidelijk wordt dat iedereen het dak- of thuis-loos-zijn kan overkomen. Het boek wil vermijden dat het vooroordeel van de 'aan lager wal geraakte drugsverslaafde' wordt bevestigd. Er is gepoogd de nadruk op andere dingen te leggen dan de problematiek van de dak- of thuisloze, zonder dit uit de weg te gaan. Door met ze in gesprek te gaan en hun input gebruiken in beeld en vooral tekst. Dichter, musicus en rapper Junte Uiterwijk (Zwolle 1982) is oprichter van de Zwolse rap- en hiphopformatie Opgezwolle. Sinds 2008 maakt hij deel uit van de Fakkelbrigade en Fakkelteitgroep en vormt hij vanaf april 2013 met andere rappers en producers Great Minds. Fotografe Kinza Ferjani (Tiel 1986) toont in haar foto's de schoonheid van het alledaagse, niets wordt mooier gemaakt dan het is. In haar portretten vangt zijn karakters. Ferjani won in 2010 de Fotogram Trofee.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.