Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Kleine geschiedenis van de hutspot

Kleine geschiedenis van de hutspot - Jacques Meerman - ISBN: 9789026338779
Prijs: € 14,99
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (08-09-2017)
Genre: Cultuur- en mentaliteitsgeschiedenis
Boekenliefde.nl:
Add to cart

Details

Titel: Kleine geschiedenis van de hutspot
auteur: Jacques Meerman
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Ambo/Anthos Uitgevers
Publicatiedatum: 08-09-2017
NUR: Cultuur- en mentaliteitsgeschiedenis
Gewicht: 260 gr
ISBN/ISBN13: 9789026338779
Intern nummer: 38498301

Recensie

Jacques Meerman komt met een heerlijk boek over Nederlands bekendste gerecht: hutspot. Meerman schreef eerder het veelgeprezen Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken. Hutspot is geen klein bier. Er zijn boeken en schilderijen aan gewijd. Het gerecht is nog steeds een rijke bron voor creativiteit in recepten. En menig patriottisch hart gaat er sneller van kloppen. Hutspot symboliseert dan ook het ontstaan van de Nederlandse natie. Het gerecht is onlosmakelijk verbonden met het Leids Ontzet van 1574 en dus met de Nederlandse vrijheidsoorlog. Kleine geschiedenis van de hutspot laat zien hoe de culinaire en sociaal-politieke geschiedenis met elkaar verknoopt zijn. Toch heeft nooit iemand geweten wat de oorspronkelijke ingrediënten waren. Volgens sommigen zaten er pastinaken in, volgens anderen gember en volgens wéér anderen vis. Jacques Meerman houdt alle informatie opnieuw tegen het licht en trekt verrassende conclusies over Nederlands bekendste gerecht. De pers over Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken: ‘Het is voorlopig het boek der boeken, het sluitende werk dat elke culinair geïnteresseerde in zijn kast moet hebben.’ – de Volkskrant ‘Meerman schetst een historie van de Hollandse eetgewoonten, en vervlecht die met de grote geschiedkundige ontwikkelingen.’ – Trouw ‘Het woord “kleine” in de titel is te bescheiden. Meermans’ geschiedenis is uitgebreid, goed gedocumenteerd en leest heerlijk weg. En dankzij de (deels gemoderniseerde) recepten van puls (een soort graansoep), kip met fenegriek of potpastey kun je de historische sensatie nog proeven ook.’ – Elsevier

Winkelvoorraad