Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Ik geef om jou!

naastenliefde door de eeuwen heen

Ik geef om jou! - Kees van Schooten; Marije de Nood; Jacques Dane; Truus van Bueren; Renger de Bruin; Hanneke van Asperen - ISBN: 9789462580541
Prijs: € 19,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (18-09-2014)
Genre: Cultuur- en mentaliteitsgeschiedenis
Boekenliefde.nl:
Ik geef om jou! op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Dankzij een welgesteld echtpaar kunnen Utrechtse armen in 1307 iedere zondag een aalmoes ophalen in een huis bij de Domkerk. Bijna zevenhonderd jaar later, in 2002, richten Sjaak en Clara Sies in Rotterdam d eerste voedselbank op. Twee burgerinitiatieven die zeer succesvol blijken. De publicatie Ik geef om jou! Naastenliefde door de eeuwen heen wandelt in zevenmijlslaarzen door de geschiedenis van de zorg voor de medemens in Nederland. Van middeleeuwse armentafel tot hedendaagse voedselbank, van kloostergasthuis tot modern ziekenhuis.
Vijf heldere essays vertellen dit verhaal vanuit een eigen 'doelgroep', waaronder de armen, de zieken en de ouderen. Wie geeft er om hen en vanuit welke motivatie? De prominente rol die naastenliefde speelt binnen het christendom, het jodendom, de islam, het hindoeïsme en het boeddhisme komt uitgebreid aan bod. Evenals de verbeelding van de (naasten)Liefde als deugd, de Caritas. De publicatie is rijk geïllustreerd met prachtige kunst- en cultuurhistorische voorstellingen.

Details

Titel: Ik geef om jou!
auteur: Kees van Schooten; Marije de Nood; Jacques Dane; Truus van Bueren; Renger de Bruin; Hanneke van Asperen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 128
Uitgever: Uitgeverij WBOOKS
Publicatiedatum: 18-09-2014
NUR: Cultuur- en mentaliteitsgeschiedenis
Gewicht: 399 gr
ISBN/ISBN13: 9789462580541
Intern nummer: 27162515

Extra informatie

Ik geef om jou!

Recensie

Dankzij een welgesteld echtpaar kunnen Utrechtse armen in 1307 iedere zondag een aalmoes ophalen in een huis bij de Domkerk. Bijna zevenhonderd jaar later, in 2002, richten Sjaak en Clara Sies in Rotterdam d eerste voedselbank op. Twee burgerinitiatieven die zeer succesvol blijken. De publicatie Ik geef om jou! Naastenliefde door de eeuwen heen wandelt in zevenmijlslaarzen door de geschiedenis van de zorg voor de medemens in Nederland. Van middeleeuwse armentafel tot hedendaagse voedselbank, van kloostergasthuis tot modern ziekenhuis. Vijf heldere essays vertellen dit verhaal vanuit een eigen 'doelgroep', waaronder de armen, de zieken en de ouderen. Wie geeft er om hen en vanuit welke motivatie? De prominente rol die naastenliefde speelt binnen het christendom, het jodendom, de islam, het hindoeïsme en het boeddhisme komt uitgebreid aan bod. Evenals de verbeelding van de (naasten)Liefde als deugd, de Caritas. De publicatie is rijk geïllustreerd met prachtige kunst- en cultuurhistorische voorstellingen.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.