Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De draak vliegt hoog aan de hemel

de I Tjing voor onderweg

De draak vliegt hoog aan de hemel - Advait van Hulzen - ISBN: 9789492421883
Prijs: € 15,95
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (04-10-2019)
Genre: Oosterse filosofie
Boekenliefde.nl:
Add to cart

Beschrijving

De draak vliegt hoog aan de hemel is een nieuwe vertaling van de I Tjing. (In de Chinese symboliek staat een draak voor grote scheppingskracht.) De draak viel onderweg wel een paar keer in de afgrond, maar sprong ook weer omhoog uit de diepte. Het is een heel geconcentreerde hertaling geworden, zonder brede uitleg, zodat van de gebruiker zelfstandigheid gevraagd wordt. De duidingen zijn kort maar krachtig, en ze zijn dit keer niet zozeer gegroeid uit de vele privéconsulten, maar uit doorgaande meditatie over de Wetten achter de I Tjing.

Naast de 64 hexagramteksten is er speciale aandacht voor de acht Oerbeelden. Vooral hierin onderscheidt deze vertaling zich van andere. In feite is dit een tweede orakel binnen het tekstorakel: het zogenoemde oerbeeldenorakel. Ten slotte is er een Verklarende Woordenlijst.

Advait van Hulzen (1943) heeft een consultancypraktijk met Tarot, I Tjing, astrologie en spiritual coaching als instrumenten. Van zijn hand verscheen o.a. De beeldende I Tjing, een eigentijdse vertaling (onder de naam Joop van Hulzen). Daarnaast Die mij werd weggenomen is mij nu zo nabij – Een Requiem en de dichtbundel ik zal je opnemen, in mijn armen sluiten.

Zijn leermeesters in meditatie zijn Elleke van Kraalingen en Pieter Hiemstra. Zijn opleiding tot coach ontving hij aan het ITIP, School voor Leven en Werk, met Hans en Hanneke Korteweg en Jaap Voigt. Als astroloog staat hij in de traditie van Robert Hand en Karen Hamaker. In zijn jonge jaren studeerde hij Klassieke Talen en Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam, en was docent Klassieke Talen aan een gymnasium.

Details

Titel: De draak vliegt hoog aan de hemel
auteur: Advait van Hulzen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Van Warven Produkties
Publicatiedatum: 04-10-2019
NUR: Oosterse filosofie
Gewicht: 275 gr
ISBN/ISBN13: 9789492421883
Intern nummer: 44954112

Recensie

De draak vliegt hoog aan de hemel is een nieuwe vertaling van de eerbiedwaardige I Tjing, Het Boek der Veranderingen. Dit bronboek is al drieduizend jaar een toeverlaat bij levensvragen voor zoekers op het spirituele pad. De meeste bronboeken, zoals de soetra’s van de Boeddha of de Bhagavad Gita, gedijen bij een meditatieve benadering, aandachtig en geconcentreerd. Zij zijn wegen naar inzicht in hogere werelden, ons gegeven vanuit de geestelijke wereld. Deze bronboeken zijn de oosterse tegenhangers van westerse inwijdingswegen, zoals de antroposofie en de kabbalistiek. De I Tjing werkt daarnaast als een orakel dat tot een gesprek gewekt kan worden, met vraag en antwoord. Hij laat een levende indruk na, zoals wanneer je met een wijze oude man hebt gesproken. De raadgevingen zijn direct en vaak raak, maar er klinkt nooit een ‘gij zult’ of ‘gij zult niet’. Want respect voor persoonlijke vrijheid staat voorop. De auteur is consultant met de I Tjing en de Tarot. Hij publiceerde 'De beeldende I Tjing' en 'De intuïtieve Tarot'. Daarnaast 'Die mij werd weggenomen is mij nu zo nabij, een requiem'. Hij put uit verschillende bronnen, zoals de Boeddha, om zijn diepe stilte en uit Tao, wegens haar verwijzing naar het onbenoembare. En uit de antroposofie van Rudolf Steiner.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen