Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Over drogredenen

de sofistische weerleggingen

Over drogredenen - Aristoteles - ISBN: 9789065540140
Prijs: € 25,00
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (29-11-2018)
Genre: Filosofie
Boekenliefde.nl:
Over drogredenen op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

¿Deze hond is een vader, deze hond is van jou, dus deze hond is jouw vader.¿ Hier voel je dat er iets niet klopt en heb je aan gezond verstand genoeg om de redenering te weerleggen. Maar voor de vele gevallen waarbij redeneringen worden gebruikt ¿die wel sluitend of weerleggend lijken, maar dat niet zijn¿ is Over drogredenen van Aristoteles onmisbaar.

Het is het oudste boek over drogredenen, en het heeft eeuwenlang de inhoud van het onderwijs en onderzoek hierover bepaald. Niet dat er hiervóór geen redeneerfouten aan de kaak werden gesteld, maar een systematische theorie was er niet eerder. Aristoteles kan met recht de eerste logicus worden genoemd, omdat hij als eerste de omschrijvingen gaf van een sluitrede en een logische weerlegging.

Een prachtig overzicht van slecht en bedrieglijk redeneren.

Over drogredenen is het zesde deel in de grote serie Aristoteles in Nederlandse vertaling.

Vertaald, ingeleid en van aantekeningen voorzien door Erik Krabbe en Pieter Sjoerd Hasper.

Details

Titel: Over drogredenen
auteur: Aristoteles
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 224
Uitgever: Historische Uitgeverij Groningen
Publicatiedatum: 29-11-2018
NUR: Filosofie
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 541 gr
ISBN/ISBN13: 9789065540140
Intern nummer: 1628403

Extra informatie

Over drogredenen

Recensie

Als de machtigste politicus van het westelijk halfrond zonder veel schaamte ondeugdelijk redeneert, niet kloppende beweringen weggeeft, halve en nog minder dan halve waarheden debiteert, ronduit liegt en soms bedriegt, dan hebben we met Aristoteles 'Over drogredenen' een messcherpe analyse in de hand, waarmee deze en elke drogredenaar gefileerd kan worden. In 'Over drogredenen' leert Aristoteles ons niet alleen allerlei genres bedrieglijke redeneringen te onderscheiden, te doorzien of te weerleggen, hij biedt ons van de weeromstuit ook een handleiding hoe zuiver te redeneren. Soms heb je aan je gezond verstand genoeg om een redenering te weerleggen. Maar voor de vele gevallen waarbij redeneringen worden gebruikt 'die wel sluitend of weerleggend lijken, maar dat niet zijn', is Aristoteles' traktaat over drogredenen een wetsteen voor de geest. Zoals Aristoteles' 'Retorica' ons de kunst van het overtuigen leert, zo leert 'Over drogredenen' ons de malicieuze redeneringen van onze tegenstanders in het debat te doorzien, te weerleggen of met de kracht van de juiste woorden te bestrijden. Wapen u tegen de drogredenaars, lees Aristoteles. Vertaald, ingeleid en van aantekeningen voorzien door Erik Krabbe & Pieter Sjoerd Hasper.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen