Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Nieuw-Atlantis

Nieuw-Atlantis - Francis Bacon - ISBN: 9789491693533
Prijs: € 18,00
Levertijd: morgen voor 23:00 besteld, dinsdag bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (09-05-2018)
Genre: Filosofie
Boekenliefde.nl:
Nieuw-Atlantis op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Iedereen kent Francis Bacon als de grondlegger van de moderne wetenschappelijke methode. Maar welke rol moet die wetenschap spelen in de samenleving? Dat beschreef Bacon in zijn minder bekende werk Nieuw Atlantis (1627). Hierin vertelt hij over een groep reizigers die verdwaald raakt op de Stille Oceaan. Na maanden dobberen, de wanhoop nabij, ontdekken ze het eiland Bensalem en treffen daar de ideale samenleving aan.

In tegenstelling tot Utopia van Thomas More is Bacons utopie geen uiteenzetting over staatsinrichting en wetten, maar een vlot geschreven verhaal over religieuze tolerantie en wetenschappelijke vooruitgang. Bacon legt de basis voor het moderne idee dat technologie en kennis ons leven beter maken. En tegelijkertijd laat hij zien dat dit alleen mogelijk is als ze getemperd worden door morele en spirituele waarden.

Details

Titel: Nieuw-Atlantis
auteur: Francis Bacon
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 64
Uitgever: Vrije Uitgevers, De
Publicatiedatum: 09-05-2018
NUR: Filosofie
Gewicht: 180 gr
ISBN/ISBN13: 9789491693533
Intern nummer: 28523307

Extra informatie

Nieuw Atlantis

Recensie

Een groep reizigers, verdwaald en de wanhoop nabij, belandt op een onbekend eiland in de Stille Oceaan. Algauw maakt hun argwaan plaats voor bewondering. Het eiland blijkt een thuis te bieden aan een welvarende samenleving waarvan de religieuze tolerantie en wetenschappelijke ontwikkeling ver vooruitlopen op Europa.

Francis Bacon (1561-1626) geldt als de grondlegger van de moderne wetenschap. Hoe die wetenschap eruitziet en welke rol zij speelt in de samenleving, beschreef Bacon in zijn utopie, Nieuw-Atlantis. Dit werk voorspelde allerlei technologische ontwikkelingen en inspireerde de oprichters van de Royal Society.

Deze nieuwe vertaling van Nieuw-Atlantis gaat vergezeld van een uitgebreide inleiding over het leven van Bacon, zijn filosofische inspiratiebronnen en de invloed van de tekst.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen