Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Hoe de wereld denkt

Een mondiale geschiedenis van de filosofie

Hoe de wereld denkt - Julian Baggini - ISBN: 9789046824283
Prijs: € 34,99
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (14-03-2019)
Genre: Geschiedenis van de filosofie
Boekenliefde.nl:
Hoe de wereld denkt op boekenliefde.nl
Add to cart

Details

Titel: Hoe de wereld denkt
auteur: Julian Baggini
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Publicatiedatum: 14-03-2019
NUR: Geschiedenis van de filosofie
Gewicht: 744 gr
ISBN/ISBN13: 9789046824283
Intern nummer: 43501768

Biografie (woord)

Julian Baggini is een Britse filosoof. Bij Nieuw Amsterdam verschenen eerder Deugden van de tafel en Herwonnen vrijheid. Baggini is mede-oprichter van The Philosopher’s Magazine en schrijft onder meer voor The Guardian en the Financial Times. Hij beheert de website microphilosophy.net. In 2015 was hij te gast op het Brainwash Festival.

Recensie

Een van de grote onverklaarde wonderen in de geschiedenis van de mens is dat de geschreven filosofieën in het oude China, India en Griekenland onafhankelijk van elkaar rond dezelfde tijd tot bloei kwamen. Die vroege filosofieën zijn van grote invloed geweest op de ontwikkeling van uiteenlopende culturen in verschillende delen van de wereld. Wat we in het Westen ‘filosofie’ noemen is nog niet het halve verhaal.
Met zijn verkenning van de filosofieën van Japan, India, China en de islamitische wereld, en de minder bekende orale tradities van Afrika en de oorspronkelijke volkeren van Australië, wil Julian Baggini onze horizon verbreden. Hij interviewt denkers uit alle delen van de wereld en behandelt vragen zoals: Waarom is het Westen individualistischer dan het Oosten? Waarom heeft het secularisme minder invloed in de islamitische wereld dan in Europa? En hoe heeft China weerstand weten te bieden aan oproepen tot meer politieke vrijheid?

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen