Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Plenty

groente genoeg om heel lekker te koken

Plenty - Yotam Ottolenghi; Norma Mcmilan - ISBN: 9789059563797
Prijs: € 32,00
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (30-10-2018)
Genre: Vegetarische kookboeken
Boekenliefde.nl:
Plenty op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Inspirerend kookboek met ruim 120 vegetarische recepten met mediterrane invloeden.

Plenty is een feest van smaken, kleuren en texturen. De succesvolle Londense traiteur en restaurateur Yotam Ottolenghi verzamelde in dit boek 120 originele gerechten, die stuk voor stuk bewijzen dat je voor een heerlijk gerecht meer dan genoeg hebt aan groenten, peulvruchten, noten en paddenstoelen. Veel van de recepten creëerde hij voor zijn populaire column ‘De nieuwe vegetariër’ in de weekendbijlage van de Guardian.

Ottolenghi’s inspiratie is afkomstig van zijn mediterrane achtergrond en zijn enorme liefde voor ingrediënten. Hoewel hij zelf geen vegetariër is, maakt hij uiterst originele en vernieuwende vegetarische gerechten, gebaseerd op uitgesproken smaken en spannende, frisse combinaties. Het boek is ingedeeld in hoofdstukken als Bladgroente, Aubergine, Wortelgroenten, Pompoenfamilie en Peulvruchten en biedt een buitengewoon brede variëteit aan kleuren, smaken en texturen.

Plenty is met zijn kleurrijke foto’s en inspirerende recepten een must voor zowel vleeseters als vegetariërs.

Details

Titel: Plenty
auteur: Yotam Ottolenghi; Norma Mcmilan
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 288
Uitgever: Fontaine Uitgevers
Publicatiedatum: 30-10-2018
NUR: Vegetarische kookboeken
Afmetingen: 279 x 200 x 32
Gewicht: 1230 gr
ISBN/ISBN13: 9789059563797
Intern nummer: 17397940

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 03-05-2011   geschreven door  Patrick Vandendaele
Groenten genoeg om te koken... Het is hier wel degelijk een kwaliteitsboek, een kookboek zoals er niet veel zijn, en eigenlijk te mooi om in de keuken te leggen, maar tegelijkertijd wel degelijk zo interessant en gebruiksvriendelijk dat het toch wel een werkmiddel is dan wel een leesboek of een pronkboek voor de salontafel. Een doeboek met kwaliteit, dus. Een boek dat een hommage is voor de groenten en de manier waarop groenten kunnen worden gebruikt in de keuken… Het is een fraaie verzameling van inventieve en wel degelijk smaakvolle recepten die de groenten in het daglicht stellen, en desondanks de vegetarische inslag, zeer zeker verder kan reiken dan de vegetariërs onder ons. Het is een aandacht voor heel wat groenten die niet steeds meer onze aandacht genieten, terwijl ze gemakkelijk te vinden zijn, en wel op een smaakvolle wijze tot verrassende resultaten kunnen brengen. Het is een ontdekkingsreis doorheen een wereld die we te vaak onderschatten of onvoldoende kennen. Eet goed en gezond, en dus kan je je maar beter uitleven in het verbruik van gezonde ingrediënten, die groenten en fruit wel degelijk zijn. In dit boek gaan we op zoek naar de meest lekkere en smaakvolle recepten die ons op een bijzonder aangename wijze bepaalde (on-)bekende soorten of minder gebruikte groenten zullen doen ontdekken. Niet enkel een aangenamere manier van gebruik van groenten, maar het herontdekken van bepaalde soorten die we smaakvol weer kunnen genieten van de authentieke smaken van deze overheerlijke soorten. Deze auteur, een vermaard restaurateur in Londen, zet zich volkomen in om de groenten op een sublieme wijze aan te brengen, met een beschrijving, maar vooral met de meest smaakvolle recepten, die je op een bijzondere wijze zullen doen ontdekken dat we eigenlijk veel lekkers laten liggen door onwetendheid. Een bijzonder rijk boek,, met knappe illustraties en doenbare recepten… Eenvoudig en complex, voor ieders wat wil. Niet te missen in de keuken…

Extra informatie

Plenty

Recensie

Plenty is een feest van smaken, kleuren en texturen. De succesvolle Londense traiteur en restaurateur Yotam Ottolenghi verzamelde in dit boek 120 originele gerechten, die stuk voor stuk bewijzen dat je voor een heerlijk gerecht meer dan genoeg hebt aan groenten, peulvruchten, noten en paddestoelen. Veel van de recepten creëerde hij voor zijn populaire column ‘De nieuwe vegetariër’ in de weekendbijlage van de Guardian.

Ottolenghi’s inspiratie is afkomstig van zijn mediterrane achtergrond en zijn enorme liefde voor ingrediënten. Hoewel hij zelf geen vegetariër is, maakt hij uiterst originele en vernieuwende vegetarische gerechten, gebaseerd op uitgesproken smaken en spannende, frisse combinaties. Het boek is ingedeeld in hoofdstukken als Bladgroente, Aubergine, Wortelgroenten, Pompoenfamilie en Peulvruchten en biedt een buitengewoon brede variëteit aan kleuren, smaken en texturen.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen