Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Smaak

waarom we proeven wat we proeven

Smaak - Jeroen Thijssen - ISBN: 9789046818527
Prijs: € 20,99
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (09-01-2016)
Genre: Koken
Boekenliefde.nl:
Smaak op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Waarom we proeven wat we proeven

In de afgelopen dertig jaar is er meer bekend geworden over smaak dan in alle veertig eeuwen daarvoor. Culinair journalist en auteur Jeroen Thijssen deelt in Smaak klassieke opvattingen, nieuwe inzichten en de meest actuele kennis over voeding en smaak met de lezer. Thijssen legt uit hoe wij proeven en wat smaak eigenlijk is. Welke fysieke en psychologische processen gaan vooraf aan het waarnemen van smaak en hoe dragen bijvoorbeeld mond, tong en hersenen bij aan het waarnemen van zoet, zuur, zout of bitter? Hoe komt het dat de mens een voorkeur heeft voor zoet en wat betekent die voorkeur voor onze gezondheid (tandbederf, obesitas) en voor bijvoorbeeld de frisdrankindustrie? Waarom ervaren we de smaak van spruiten tegenwoordig eerder als zoet dan bitter? Na het lezen van dit boek smaakt niets meer hetzelfde!

Van zoet tot zuur en van bitter tot umami: de wereld van de smaak verklaard

Details

Titel: Smaak
auteur: Jeroen Thijssen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 256
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Publicatiedatum: 09-01-2016
NUR: Koken
Gewicht: 226 gr
ISBN/ISBN13: 9789046818527
Intern nummer: 27880639

Biografie (woord)

Jeroen Thijssen (1959) is auteur en journalist. Hij schrijft onder andere voor Kassa en Foodies en schreef meer dan veertien jaar culinaire artikelen voor dagblad Trouw. Thijssen publiceerde eerder o.a. De Maarschalk en andere verhalen, Broeder en De Ronde van Gallië. Zomer 2014 verscheen zijn nieuwste roman, Solitude.

Extra informatie

Smaak

Recensie

Waarom we proeven wat we proeven


In de afgelopen dertig jaar is er meer bekend geworden over smaak dan in alle veertig eeuwen daarvoor. Culinair journalist en auteur Jeroen Thijssen deelt in Smaak klassieke opvattingen, nieuwe inzichten en de meest actuele kennis over voeding en smaak met de lezer. Thijssen legt uit hoe wij proeven en wat smaak eigenlijk is. Welke fysieke en psychologische processen gaan vooraf aan het waarnemen van smaak en hoe dragen bijvoorbeeld mond, tong en hersenen bij aan het waarnemen van zoet, zuur, zout of bitter? Hoe komt het dat de mens een voorkeur heeft voor zoet en wat betekent die voorkeur voor onze gezondheid (tandbederf, obesitas) en voor bijvoorbeeld de frisdrankindustrie? Waarom ervaren we de smaak van spruiten tegenwoordig eerder als zoet dan bitter? Na het lezen van dit boek smaakt niets meer hetzelfde!


Van zoet tot zuur en van bitter tot umami: de wereld van de smaak verklaard

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.