Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Mari plukt de dag

in 4 seizoenen, 607 recepten en 1001 tips en trucs

Mari plukt de dag - Mari Maris - ISBN: 9789048838875
Prijs: € 45,00
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (15-12-2017)
Genre: Koken
Boekenliefde.nl:
Mari plukt de dag op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Getipt door het Boekverkoperspanel van De Wereld Draait Door in november 2017.
"Voor alle Frankrijk-liefhebbers, tuinliefhebbers en voor alle lekkerbekken een heel leuk boek!"

Details

Titel: Mari plukt de dag
auteur: Mari Maris
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Overamstel Uitgevers
Publicatiedatum: 15-12-2017
NUR: Koken
Gewicht: 2276 gr
ISBN/ISBN13: 9789048838875
Intern nummer: 39778465

Biografie (woord)

Mari Maris weet alles over groente; dat liet ze al zien met de door pers en publiek bejubelde Groentebijbel, met Saladebijbel en met het uitgebreide vegetarische naslagwerk Mari plukt de dag. Ze is kok en verbouwt al jaren haar eigen groente. Daarnaast heeft Mari ook een eigen restaurant, le Jardin des Etoiles in de Picardie in Frankrijk. Daar gebruikt ze in haar verfijnde gerechten enkel lokale en vaak zelf verbouwde producten. Het enthousiasme waarmee ze vertelt over haar belevenissen en plattelandsperikelen werkt aanstekelijk.

Extra informatie

In 4 seizoenen, 740 recepten en 1001 tips en trucs

Recensie

Alles wat we eten heeft een verhaal, daarom is dit meer dan een kookboek. Het beantwoordt heus niet al uw vragen, maar in elk geval wel die ene vraag die ons allemaal bezighoudt: wat eten we vandaag? Die beantwoord ik met elke dag een maaltje zoals ik dat eet. Geplukt uit de tuin, die van de buren of het bos. Zo eet ik vanzelf met de seizoenen mee. Niet omdat het hip is, maar omdat verse spullen zonder reisverleden simpelweg het lekkerst zijn.
En als die verse spullen dan ook nog zonder al te veel gedoe tot een maaltje verwerkt kunnen worden, is dat wel zo fijn. Daarom heb ik alle handigheidjes en weetjes die ik als kok door de jaren heen heb opgepikt, verzameld in dit boek. Hoe je kunt ingrijpen als de mayonaise schift, hoe je stug deeg soepel maakt; voor mij gedachteloze handelingen die voor beginnende koks lang niet zo vanzelfsprekend zijn.
Hetzelfde deed ik met tips en trucs die ik oogstte in de tuin: wat je wanneer zaait, hoe je een kiemplantje herkent, bonenrekken bouwt of woelrattten uit de tuin houdt.
Soms vergeet ik het haast, maar behalve gekookt en getuinierd moet er natuurlijk ook ontbeten, geluncht, geborreld, gedronken, geoogst, gejamd, gezuurd, gerookt, gedroogd, gepekeld, gevloekt en gelachen worden. Geleefd, kortom. Liefst zo smakelijk mogelijk en zonder te veel vraagtekens.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen