Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De laatste paling

sterke verhalen over ons eten

De laatste paling - Rineke van Houten; Annemarie Geleijnse - ISBN: 9789491481024
Prijs: € 10,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (15-10-2013)
Genre: Koken
Boekenliefde.nl:
De laatste paling op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

In De laatste paling gaan de onderzoeksjournalisten Annemarie Geleijnse en Rineke van Houten (Vrij Nederland, de Volkskrant, Trouw) op zoek naar het verhaal achter ons eten. Ze zetten het mes in voedselmythen, prikken holle marketingpraatjes door en laten zien dat iedere wetenschapper weer een ander geloof verkondigt. Klopt het wel wat we (w)eten?

De twee journalisten beschrijven niet alleen misstanden en misleiding in de voedselindustrie. Ze gaan ook op bezoek bij idealisten die zich aan de greep van machtige fabrikanten proberen te onttrekken. Dat brengt hen naar braakliggende terreintjes waar stadsboeren hun eigen prei en aardappelen verbouwen. En ze eten mee in het smaaklaboratorium van een kokend kunstenaar die werkt aan de ontKnorring van Nederland.

De aanstekelijke en persoonlijk getinte verhalen van Geleijnse en Van Houten maken van De laatste paling een heerlijk boek.

‘Een smakelijk en onthullend boek voor iedereen die wil weten wat hij eet’

Details

Titel: De laatste paling
auteur: Rineke van Houten; Annemarie Geleijnse
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 192
Uitgever: Vrije Uitgevers, De
Publicatiedatum: 15-10-2013
NUR: Koken
Afmetingen: 200 x 150 x 18
Gewicht: 289 gr
ISBN/ISBN13: 9789491481024
Intern nummer: 25004315

Extra informatie

De laatste paling

Recensie

Het verhaal achter ons eten We redden de paling door hem niet meer te kopen. Dik is ongezond. En producten met E-nummers kunnen we beter mijden. Klopt het wel wat we (w)eten? In dit boek zetten onderzoeksjournalisten Annemarie Geleijnse en Rineke van Houten op vrolijke toon het mes in voedselmythen. Ze prikken holle marketingpraatjes door en laten zien dat iedere wetenschapper weer een ander geloof verkondigt. Het duo beschrijft niet alleen misstanden en misleiding in de voedselindustrie, maar gaat ook op bezoek bij stadsboeren, smaakactivisten en een pop up store in een Bussumse garagebox. 'Een smakelijk en onthullend boek voor iedereen die wil weten wat hij eet'

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.