Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Ons voedsel

over wat er in zit en hoe het wordt gemaakt

Ons voedsel - Frans M. de Jong - ISBN: 9789059562486
Prijs: € 39,95
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Bindwijze: Boek, Gebonden (25-03-2011)
Genre: Naslagwerken
Boekenliefde.nl:
Ons voedsel op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

De moderne mens staat heel ver af van zijn dagelijks brood: vaak heeft hij geen idee van de oorsprong van zijn voedsel. Ons voedsel wijst de weg. Dit unieke naslagwerk bevat alle informatie over ons voedsel, over wat erin zit, hoe het wordt geproduceerd en wat het met ons doet. Een boek voor iedereen die precies wil weten hoe ons voedsel in elkaar zit.

Details

Titel: Ons voedsel
auteur: Frans M. de Jong
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 560
Uitgever: Fontaine Uitgevers B.V.
Publicatiedatum: 25-03-2011
NUR: Naslagwerken
Afmetingen: 287 x 238 x 44
Gewicht: 2751 gr
ISBN/ISBN13: 9789059562486
Intern nummer: 11144932

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 27-06-2011   geschreven door  Patrick Vandendaele
Een indrukwekkende turf, een encyclopedie in vorm, een schat van informatie dat werd verzameld voor alles wat je zou moeten weten, wil weten en kan weten over alle mogelijke componenten van de voeding die we gebruiken. Oorsprong, de manier waarop het wordt behandeld, gebruikt en tot bij de consument gebracht, de impact dat het heeft op de gezondheid en het lichaam... Kortom, de cyclus van de voeding onder al zijn aspecten, maar dan wel op een manier dat het helder, duidelijk, overzichtelijk en toegankelijk kan worden gelezen en begrepen. Want voeding is belangrijk, op alle niveau’s van het leven en de gezondheid, nog los van gewicht... Een nachtmerrie voor velen, het gewicht, de voeding en de manier waarop je op een gezonder wijze kan eten. Eten is zo verleidelijk, gezond eten lijkt niet steeds even eenvoudig, en de calorierijke voedingsmiddelen liggen voor het rapen... Dieet, de enige pijnlijke weg naar een beter gewicht en een gezond lichaam. Er worden zoveel diëten beschreven en gebracht, maar het zal toch wel vaak neerkomen op de meest eenvoudige bedenking dat je gezond moet eten, en dan is het maar goed ook dat je weet wat je eet en hoe dit eten en deze componenten van gerechten tot bij jou komen... Of het nu gaat om melkproducten, additieven, vlees, graangewassen, wat er in de voeding zit (eiwitten, koolhydraten, vetten en vitamines, mineralen, water, alcohol en contaminanten,...), hoe het wordt gemaakt en hoe het werkt op ons lichaam, het zal allemaal geen geheimen meer kennen na het consulteren en lezen van dit boek, dat wel degelijk op een aangename wijze een wereld opent dat belangrijk is, maar vaak niet wordt gevat of begrepen. Indrukwekkend boek, en werkelijk een boek dat je in handen zou moeten nemen om bewust met je voeding om te gaan en te begrijpen wat voeding zou kunnen hebben als impact op je gezondheid. Maar deze informatie is niet steeds voorhanden, desondanks dat het reeds op de meeste bereide gerechten en producten wordt vernoemd. Deze bijzonder handig gids brengt je een grondig overzicht van al wat je dient te weten over de voedingswaarde van alle mogelijke producten die je in je mond kan duwen, en de manier waarop je met deze waarden dient om te gaan, te combineren, in te schatten,...noem het zelf maar op. Een complete gids, dat werkelijk een referentiewerk zal worden voor velen onder ons, en wel degelijk een handige ondersteuning van het inschatten wat voeding nu wel is. Niet enkel de calorieën, maar ook het gehalte aan vet, eiwitten en koolhydraten worden opgenomen in ruime tabellen en overzichten. Een oprecht aanrader voor wie alles wil weten over de voeding en dit ook in concreto wil inschatten. Het is als het ware het referentiewerk, een wetenschappelijk compendium van de voeding en van al wat je maar in je mond kan steken. Een instrument dat bij de hand moet worden gehouden van iedereen dat bezorgd door het leven gaat over zijn voeding.

Extra informatie

Ons voedsel

Recensie

De oermens had het maar makkelijk. Hij scharrelde al jagend, vissend en verzamelend zijn dagelijkse kostje bij elkaar. In de winter was het weliswaar iets moeilijker om in deze elementaire levensbehoefte te voorzien, maar het leven toen is niet te vergelijken met de complexiteit van het moderne bestaan van nu. De moderne mens staat heel ver af van zijn dagelijks brood: vaak heeft hij geen idee van de oorsprong van zijn voedsel. Niet verwonderlijk overigens, met alle 'hightech foods' die de voedingsmiddelenindustrie op de markt brengt. Het enige houvast voor de consument bestaat uit de wetenschap dat voedsel en gezondheid met elkaar samenhangen. De deskundigen zijn het er over eens dat een gezond voedingspatroon en een gezonde leefwijze vele ziekten voorkomen. Het enorme aanbod en slimme marketingtechnieken maken het de consument evenwel niet gemakkelijk om daarbij verantwoorde keuzes te maken. 'Ons voedsel' wijst de weg. Dit unieke naslagwerk bevat alle informatie over ons voedsel, over wat erin zit, hoe het wordt geproduceerd en wat het met ons doet. Bewuste keuzes liggen hiermee binnen handbereik. Dit is een boek voor professionals, maar ook voor de geïnteresseerde leek: eigenlijk voor iedereen die nu wel eens precies wil weten hoe ons voedsel in elkaar zit.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.