Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

OP ZOEK NAAR DE PERFECTIE 2

nieuw leven voor klassieke gerechten

OP ZOEK NAAR DE PERFECTIE 2 - H. Blumenthal - ISBN: 9789073191563
Prijs: € 19,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (24-10-2008)
Genre: Koken en apparatuur
Boekenliefde.nl:
OP ZOEK NAAR DE PERFECTIE 2 op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Heston Blumenthal is een van de beroemdste chef-koks ter wereld. Hij heeft naam gemaakt met originele en volgens sommigen bizarre creaties. In dit kookboekgeeft Heston Blumenthal zijn fascinerende, originele en inspirerende kijk op acht nieuwe klassiekers in het Britse culinaire erfgoed.

Details

Titel: OP ZOEK NAAR DE PERFECTIE 2
auteur: H. Blumenthal
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 320
Uitgever: Good Cook Publishing
Publicatiedatum: 24-10-2008
NUR: Koken en apparatuur
Afmetingen: 243 x 188 x 26
Gewicht: 1060 gr
ISBN/ISBN13: 9789073191563
Intern nummer: 11030971

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 29-10-2009   geschreven door  Patrick Vandendaele
Eén van de beste kokken van de wereld, met zijn Fat Duck, de alombekende restaurant van deze man, die er een eigen visie op aanhoudt en wel degelijk een revolutionaire keuken weet aan te brengen aan zijn klanten, die van goede huize moeten zijn om een zitje te bemachtigen en er voor een enorm bedrag zich kunnen verheugen op een meer dan verrassende keuken. Deze man stond in 2009 op de tweede plaats als beste chef van de wereld, en dus is het steeds meer dan interessant en boeiend om op zoek te gaan naar de geheimen en de visie van een man van dit kaliber. El Bulli heeft dit reeds gedaan, en dus was het wat uitkijken naar deze kok. Bij deze gebeurt het, en niet in één, maar wel degelijk in twee kwaliteitsvolle boeken, die zo in de betere bibliotheek kunnen staan, of alvast ook op de salontafel hun plaats verdienen. Maar dit zou de boeken oneer aandoen voor de inhoud dat ze aanbieden. Want benevens de indruk die men wil maken op anderen met het bezit van deze boeken, zit je uiteraard ook met een sublieme inhoud, een inhoud dat wel degelijk een reis door een bijzondere gastronomische wereld brengt, doorheen de eigenwijze en onconventionele benadering van Blumenthal. De insteek is eenvoudig in woorden, maar is het zeker niet voor de aanpak, zeker niet wanneer je te maken hebt met een perfectionist als Blumenthal. Hij ging op zoek om bepaalde gerechten op een perfecte wijze te kunnen bereiden, en dit door het zoeken naar de methode om de beste ingrediënten te combineren tot de beste gerechten, en dit gebruik makende van de traditionele en de meest gesofisticeerde systemen. Knappe beschrijvingen en duidingen van deze avonturen naar het beste, de beste leveranciers, de beste producten, de beste aanpak… Het is een leuke lectuur, en het leest bijna als een culinaire thriller, waar je toch wel tot de perfecte moorden komt met de recepten die op een sublieme wijze de afronding zijn van al deze benaderingen. Het eerste boek brengt gerechten als gebraden kip met geroosterde aardappelen, pizza, worstjes met puree, biefstuk, spaghetti Bolognaise, vis met friet, Schwarzwaldertaart, suikerstrooptaart met roomijs. Eenvoudig, niet? Wel de auteur slaagt erin om deze zaken toch wel complexer te maken dan je zou denken, en deze gerechten zullen na lectuur van dit boek nooit meer zijn wat je er tot vandaag over dacht. Met het tweede boek zoeken we de perfectie voor een hamburger, vispastei, kip Tikka, masala, risotto, Pekingeend, Chili con carne, Siberische omelet en trifle. Met moderne benaderingen komen tot de top van deze eenvoudige gerechten, dit kan enkel met een surrealistische kok als deze. Voor de mensen die houden van de top!

Extra informatie

Op zoek naar de Perfectie 2

Recensie

Heston Blumenthal is een van de beroemdste chef-koks ter wereld. Hij heeft naam gemaakt met originele en volgens sommigen bizarre creaties. In dit kookboekgeeft Heston Blumenthal zijn fascinerende, originele en inspirerende kijk op acht nieuwe klassiekers in het Britse culinaire erfgoed.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.