Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Een broodje in de oven en meer

recepten voor tijdens je zwangerschap

Een broodje in de oven en meer - Sanne Tummers; Eefje Perey; Tamara Weide - ISBN: 9789081990608
Prijs: € 19,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (14-12-2012)
Genre: Dieetboeken
Boekenliefde.nl:
Een broodje in de oven en meer op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Amper 3 maanden zwanger en de supermarkt leek wel een mijnenveld. Gerookte zalm ... BAM ... filet Americain ...BAM... die heerlijke Roquefort ... BAM ... carpaccio ...BAM... Zo blij als ik was met het kindje in mijn buik, zo onzeker stond ik daar met mijn mandje in de hand. Oké, dat ik de komende maanden zonder mijn glaasje Chardonnay moest doorkomen, dat wist ik. Maar mocht ik dan ook helemaal niks meer eten wat ik lekker vond?

Jawel...

Met Een broodje in de oven laat Tamara Weide zien wat je tijdens je zwangerschap allemaal voor heerlijke gerechten kunt maken, met ingrediënten die je allemaal mag hebben. Het boek begint met een handig overzicht van de belangrijkste voedingsstoffen voor de zwangere vrouw en haar ongeboren kind. Zo zie je niet alleen wat deze stoffen doen in het lichaam, maar ook in welke producten en in welke recepten uit het boek ze zitten.

Ook Tamara deed haar best om stoer, gezellig, stijlvol en vooral ongecompliceerd zwanger te zijn. 'Ondanks alle hormonen die door je lijf gieren en de verschillende mood-swings die daarbij horen. Het is af en toe best moeilijk om je met dikke buik en opgezwollen voeten sexy te voelen. En bovendien, soms héb je gewoon zin om ongegeneerd te zondigen, in plaats van keurig in een gezonde salade te prikken.'

De hoofdstukken van het boek zijn daarom met een goede dosis humor ingedeeld naar het humeur van de zwangere vrouw, zodat zowel haar omgeving als mom-to-be zich er zeker in zal herkennen. Dit alles prachtig vormgegeven in retrosferen, met een knipoog naar die huiselijke jaren '50.

Details

Titel: Een broodje in de oven en meer
auteur: Sanne Tummers; Eefje Perey; Tamara Weide
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 154
Uitgever: Piatkiewitz Publishing
Publicatiedatum: 14-12-2012
NUR: Dieetboeken
Afmetingen: 248 x 175 x 20
Gewicht: 547 gr
ISBN/ISBN13: 9789081990608
Intern nummer: 23783336

Extra informatie

Een broodje in de oven

Recensie

Iedere vrouw die zwanger is moet op haar voeding letten. De auteur vond hierover veel te weinig leuke kookboeken en schreef er dus zelf een. Het werd een kook- en lifestyleboek met recepten ingedeeld naar het humeur van een a.s. moeder: zure gerechten, recepten voor zwangerschapskwalen, 'feel good'-ideeën, 'groene' voornemens (tips voor katoenen luiers en inlegluiers, babykamer en -uitzet), 'zondige' recepten en tot slot recepten bij nesteldrang. Elk hoofdstuk begint met wat voedingsinformatie (die niet altijd helemaal correct of compleet is), grappige non-weetjes en tips. De recepten zijn eenvoudig, staan in willekeurige volgorde, zijn vaak vegetarisch (dan worden suggesties voor vleeseters gegeven). De fotostyling is geïnspireerd op de late jaren vijftig van de 20e eeuw. De titel is een vertaling van 'having a bun in the oven' de Engelse benaming voor zwanger zijn die in Nederland en Vlaanderen niet echt bekend is. Alfabetisch trefwoorden- en receptenregister. Met blanco pagina's voor eigen aantekeningen. Een aardig cadeauboek met een gevarieerde lay-out.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.