Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Kookbijbel

Het ene recept leidt naar het andere

Kookbijbel - Niki Segnit - ISBN: 9789057599170
Prijs: € 39,99
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Bindwijze: Boek, Gebonden (19-12-2018)
Genre: Basis kookboeken
Boekenliefde.nl:
Kookbijbel op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

De prachtig vormgegeven Smaakbijbel van Niki Segnit is nog altijd onovertroffen. In november komt Segnit na zeven jaar uitvoerig experimenteren met weer zo’n ingenieus kookboek: de Kookbijbel, waarin ze nog een stap verder gaat.
Dit keer gidst Segnit lezers niet van smaak naar smaak, maar van recept naar recept. Zo opent ze het hoofdstuk over brood met een basisrecept en leidt ze de lezer via flatbreads, focaccia’s en scones naar bollen, brioches en rumtaartjes. Wie inziet hoe het ene gerecht voortkomt uit het andere, kan ze vervolgens gemakkelijk uit de losse pols bereiden. En passant toont Segnit de speelruimte en tovert ze platte broden om tot Japanse ni-hachi of Indiase missi roti en maakt ze van een brioche in een handomdraai een verrukkelijke pane al formaggio of praline. En zo zijn er nog elf hoofdstukken in dit schier onuitputtelijke boek. Met haar rijkdom aan recepten en ongeëvenaarde originaliteit is de Kookbijbel een boek dat alle andere kookboeken overbodig maakt – en uiteindelijk zichzelf.

Quote: 'Jaloersmakend goed.' - Yotam Ottolenghi

Details

Titel: Kookbijbel
auteur: Niki Segnit
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Podium b.v. Uitgeverij
Publicatiedatum: 19-12-2018
NUR: Basis kookboeken
Gewicht: 1519 gr
ISBN/ISBN13: 9789057599170
Intern nummer: 41890141

Recensie

De Kookbijbel is de langverwachte opvolger van De smaakbijbel: even handig en ingenieus, maar vooral ook net zo’n feest om te lezen als zijn beroemde voorganger.

‘De Kookbijbel is een praktisch handboek, bedoeld om creatieve koks hun eigen recepten te helpen ontwikkelen. Het is gebaseerd op een reeks recepten die, als je ze eenmaal doorhebt, vrijwel overal op toepasbaar blijken: op wat er in je koelkast ligt, op wat het seizoen of de markt te bieden heeft, of op waar jij op dat moment zin in hebt. Deze basisrecepten zijn ondergebracht in twaalf verhalen – brood, chocola, custard, etc. – en de overgang van het ene naar het andere recept betekent meestal niet meer dan een enkele aanpassing in de werkwijze of de ingrediënten. Als je bijvoorbeeld het maken van platbrood onder de knie hebt, zijn de overige recepten in dat verhaal – crackers, sodabrood, scones – slechts een kwestie van een simpele aanpassing. Met een beetje mazzel helpen deze basisrecepten je om de kok te worden die ik altijd heb willen zijn: het type dat een kom pakt en een gerecht maakt waarvan de exacte hoeveelheden en ingrediënten elke keer variëren. Kortom, een instinctieve kok.’
Niki Segnit

‘Op dezelfde glasheldere manier als waarop in De Smaakbijbel onze smaakervaringen werden uitgeplozen, worden in de Kookbijbel onze activiteiten in de keuken onder de loep genomen. Zo wordt duidelijk hoe alles wonderbaarlijk samenhangt. Door de verwantschap tussen verschillende kooktechnieken en gerechten te laten zien wordt de syntaxis van het koken onthuld. Ik moet toegeven dat ik, als kookschrijver, behoorlijk jaloers ben op deze prestatie.’
Yotam Ottolenghi

‘Wow! Segnit ontrafelt hier het geheim van de kok.’
Janneke Vreugdenhil

‘Een kookboek 2.0. De kwartjes blijven vallen. Op dit boek heb ik heel lang gewacht.’
Joël Broekaert

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen