Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Spiritualiteit in de huisartsenpraktijk

nieuwe inzichten en mogelijkheden

Spiritualiteit in de huisartsenpraktijk - Jan Ellenbroek - ISBN: 9789077478448
Prijs: € 19,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (26-09-2012)
Genre: Spiritualiteit
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

In de officiële geneeskunde wordt vrijwel niet gezocht naar oorzaken van klachten en ziekten. Ziekten zijn er, en men heeft voor vele kwalen een geneesmiddel of -methode. De Nieuwe Spiritualiteit stelt echter dat gevoelens de taal van de ziel zijn. Omdat huisartsen veel met gevoelens en emoties te maken hebben, doemt in de integratie van deze spiritualiteit in de (huisartsen)geneeskunde een nieuwe manier van kijken op: gevoelens zijn zo krachtig, dat zij, zeker bij lange duur ervan, begrijpelijk effect op ons lichamelijk en psychisch functioneren hebben.

Ellenbroek leerde om recht te doen aan gevoelens en emoties en deze te zien als taal van de ziel, in plaats van als pathologie. De religieuze achtergrond en interesse, en vooral de boeken van Neil Donald Walsch boden de broodnodige kennis, inspiratie en ondersteuning om deze in huisartsenland zeer ongewone weg te volgen. De positieve reacties van de patiënten, de indruk van een zeer werkzame aanpak, de persoonlijke groei, en geleidelijke vorming van een groep die graag mee wil verkennen deden hem besluiten om de huisartsenpraktijk na meer dan vijfendertig jaar te beëindigen om deze ervaringen en kennis vast te leggen in dit boek.

Jan Ellenbroek is gepensioneerd huisarts en heeft zich de laatste vijftien jaar van zijn praktijk intensief bezig gehouden met de integratie van de Nieuwe Spiritualiteit in de eerstelijns geneeskunde.

Details

Titel: Spiritualiteit in de huisartsenpraktijk
auteur: Jan Ellenbroek
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Vries-Brouwers, Uitgeverij C. De
Publicatiedatum: 26-09-2012
NUR: Spiritualiteit
Gewicht: 506 gr
ISBN/ISBN13: 9789077478448
Intern nummer: 22389972

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 30-12-2012   geschreven door  George van Veen Hypnotherapie
Chemie zonder spiritualiteit is half werk. Ik hoop dat alle huisartsen dit boek onder ogen krijgen opdat zij spiritualiteit in de praktijk zullen opwaarderen. Tenslotte bestaat een mens niet alleen uit chemie.
Er is moed voor nodig om een brug te slaan tussen de verschillende denkstromen m.b.t. ‘beter maken’.
De denkwijze lichaam + geest wordt door ‘alternatieven’ al lang als normaal gezien; namelijk de oorzaak zoeken door te luisteren naar wat je cliënt zegt, maar ook wat die NIET zegt. De ‘sleutels’ die de cliënt bewust en onbewust aanreikt vormen de basis voor herstel. O.a. chemie en psyche zijn factoren binnen een totaliteit. Het fysiek lichaam is een complex geheel en uiteraard kan chemie het fysieke lichaam beïnvloeden. Maar chemie doet niets aan de psychische oorzaken van ziekten. Dus om tot echte genezing te komen moet ook daar aan worden voldaan.

De splitsing van lichaam en geest zoals in de reguliere geneeskunde wordt toegepast veroorzaakt onnodig falen. Reguliere geneeskunde ziet dat echter niet als zodanig en vertrouwt volledig op de bewezen werking van chemie. Als het ene middel niet helpt wordt het volgende middel ingezet. Als dat ook niet helpt moet men er maar mee leren leven of er wordt ingegrepen met chirurgie, psychiatrie e.d. In beide laatste gevallen kan je spreken van ingrepen die in veel gevallen niet nodig en meestal onherroepelijk zijn. Het is NU de tijd voor andere denkpatronen. Liefst integratie van alle mogelijkheden.

Over spiritualiteit gesproken.
Dit boek geeft in al zijn facetten aan hoe het ook kan. Bundeling van krachten genereert meer kansen. Ik ben 8 jaar, in de zomermaanden, behandeld met chemische middelen tegen allergieën. Elk jaar kwam het gewoon weer terug. Een homeopaat kwam, in een sessie van EEN uur, tot een oplossing. Nadien had ik van deze aandoening, die mijn zomermaanden tot een hel maakten, geen last meer. Deze genezer was tevens de eerste tijdens al die jaren die echt naar mij had geluisterd. Hij stelde vragen die in de huisartsenpraktijk nooit werden gesteld. Vragen die waren toegespitst op mij als persoonlijkheid en dus specifiek. In de voorgaande 8 jaren doorliep ik het hele scala van farmaceutische producten die wel onderdrukten maar niets oplosten omdat ik daarnaast niet ‘gehoord’ werd. Spiritualiteit is iets anders dan de klacht aanhoren en daarna een in aanmerking komende pil voorschrijven.

Samen sterker
Steeds meer mensen zoeken naar alternatieven voor hun klachten. Zo komen zij bij genezers terecht die Alternatief werken. Gebleken is dat hier veel wordt opgelost waar de reguliere genezers het laten liggen.
Meestal wordt dankbaar gebruik gemaakt van het ‘voorwerk’ van de huisarts; de fysieke diagnose. Dat is voor alternatief genezers een belangrijk uitgangspunt. Het mag duidelijk zijn dat samenwerking kan leiden tot meer echte genezingen.

George van Veen Hypnotherapie
www.stressbalans.com

Extra informatie

Spiritualiteit in de huisartsenpraktijk

Recensie

In de officiële geneeskunde wordt vrijwel niet gezocht naar oorzaken van klachten en ziekten. Ziekten zijn er, en men heeft voor vele kwalen een geneesmiddel of -methode. De Nieuwe Spiritualiteit stelt echter dat gevoelens de taal van de ziel zijn. Omdat huisartsen veel met gevoelens en emoties te maken hebben, doemt in de integratie van deze spiritualiteit in de (huisartsen)geneeskunde een nieuwe manier van kijken op: gevoelens zijn zo krachtig, dat zij, zeker bij lange duur ervan, begrijpelijk effect op ons lichamelijk en psychisch functioneren hebben. Ellenbroek leerde om recht te doen aan gevoelens en emoties en deze te zien als taal van de ziel, in plaats van als pathologie. De religieuze achtergrond en interesse, en vooral de boeken van Neil Donald Walsch boden de broodnodige kennis, inspiratie en ondersteuning om deze in huisartsenland zeer ongewone weg te volgen. De positieve reacties van de patiënten, de indruk van een zeer werkzame aanpak, de persoonlijke groei, en geleidelijke vorming van een groep die graag mee wil verkennen deden hem besluiten om de huisartsenpraktijk na meer dan vijfendertig jaar te beëindigen om deze ervaringen en kennis vast te leggen in dit boek. Jan Ellenbroek is gepensioneerd huisarts en heeft zich de laatste vijftien jaar van zijn praktijk intensief bezig gehouden met de integratie van de Nieuwe Spiritualiteit in de eerstelijns geneeskunde.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.