Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Eerste liefde

Eerste liefde - Stine Jensen - ISBN: 9789059654839
Prijs: € 3,75
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Bindwijze: Boek, Paperback (11-01-2019)
Genre: Spiritualiteit
Boekenliefde.nl:
Eerste liefde op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Het essay van De Maand van de Spiritualiteit is in 2019 van de hand van Stine Jensen. Ze schreef ‘Eerste liefde’ bij het thema ‘Met aandacht’.

Eerste liefde is een filosofische, persoonlijke en spirituele mijmering over liefde en de rol die aandacht daarin heeft. Het kat- en muisspel is in het begin van de liefde een van de meest verfijnde aandachtsspelen. Als de liefde langer duurt, wordt gebrek aan aandacht de oorzaak van het probleem én het medicijn voor herstel: ‘we moeten elkaar meer aandacht geven’. Dit essay gaat over de taal en verbeelding van eerste liefde, en de lessen over de kunst van het aandacht geven.

Over Stine Jensen

Stine Jensen (1972) is filosoof, schrijver en programmamaker. Ze werd geboren in Denemarken maar groeide op in Nederland. Ze studeerde literatuurwetenschap (cum laude) en filosofie in Groningen, waarna ze verder ging aan de Universiteit van Maastricht en promoveerde op Waarom vrouwen van apen houden. Van het boek verschenen vertalingen in het Chinees en in het Frans.

Stine schreef diverse boeken, over mannelijkheid en vrouwelijkheid, liegen, liefde tussen Turken en Europeanen, Scandinavië, opvoeden, emoties en identiteit. In 2015 werd haar kinderboek Lieve Stine, weet jij het? bekroond met een Zilveren Griffel. Ze publiceerde daarna de kinderboeken Alles wat ik voel, Feestje in mijn hoofd en de box vol emoties.

In 2015 publiceerde ze ook het boek Go East. Een filosoof reist door de wereld van yoga, mindfulness en spiritualiteit, dat genomineerd werd voor het Beste Spirituele Boek 2015. Het gaat over de yoga-opleiding die ze in 2014 volgde tot kundalini yoga-lerares. Voor omroep HUMAN heeft ze meerdere tv-programma’s gemaakt. Onder andere Dus ik ben gebaseerd op de gelijknamige bestseller.

Details

Titel: Eerste liefde
auteur: Stine Jensen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: CPNB Collectieve Propaganda van het Nede
Publicatiedatum: 11-01-2019
NUR: Spiritualiteit
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 550 gr
ISBN/ISBN13: 9789059654839
Intern nummer: 44074578

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen