Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Schaduw van Salomo

de onthulling van de geheimen van de vrijmetselarij

Schaduw van Salomo - Lisa Gardner - ISBN: 9789043908337
Prijs: € 24,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (01-07-2006)
Genre: Esoterie
Boekenliefde.nl:
Schaduw van Salomo op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De vrijmetselarij is geen geheim genootschap, maar is het een genootschap met een geheim?
In De schaduw van Salomo volgt Laurence Gardner, die zelf twintig jaar lang meestermetselaar was bij de Verenigde Grootloge van Engeland, een onderzoeksspoor naar geschriften die volgens de vrijmetselaars zelf ruim drie eeuwen geleden verloren zijn gegaan.
Tijdens zijn zoektocht vergelijkt hij de vrijmetselarij in haar huidige vorm met de oorspronkelijke broederschap en stelt zichzelf de vraag:
hoe kwam het dat zij na 1688 van een groep wetenschappers die zich bezighield met de vrije kunsten en de natuurwetenschap veranderde in een herenclub die zich wijdt aan liefdadigheid? Het antwoord schuilt in de geschiedenis. Laurence Gardner doet uit de doeken hoe de vrijmetselarij werd beïnvloed door de politieke verwikkelingen in Engeland en hoe ze zich verhoudt tot de middeleeuwse steenhouwersgilden, tot ridderorden als de tempeliers en de rozenkruisers en tot de mysteriescholen van het oude Egypte. Hij ontdekt dat Salomo de erfgenaam was van een veel oudere traditie en onthult welk verband er bestaat tussen de alchemistische Steen der Wijzen, de Egyptische piramiden en obelisken, het bijbelse gouden kalf en de Ark des Verbonds. Zijn onderzoek levert aanwijzingen op dat hedendaagse wetenschappelijke ontdekkingen duizenden jaren geleden al bekend waren. Deze herontdekte oude kennis brengt hem bij een essentieel element binnen de vrijmetselarij: het Maçonnieke Woord dat Noach, Mozes, Salomo, Hiram Abif en anderen kenden maar dat in vergetelheid is geraakt. Het is dit woord dat de sleutel biedt tot oude mysteriën en geheimen die voor 1688 binnen de vrijmetselarij een grote rol speelden maar die na die datum hun betekenis zijn verloren.

Details

Titel: Schaduw van Salomo
auteur: Lisa Gardner
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 416
Uitgever: VBK Media
Publicatiedatum: 2006-07-01
NUR: Esoterie
Afmetingen: 233 x 157 x 38
Gewicht: 767 gr
ISBN/ISBN13: 9043908339
ISBN/ISBN13: 9789043908337
Intern nummer: 3421278

Extra informatie

Schaduw van Salomo

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.