Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Sociale gemeenten

de kracht van nieuwe media

Sociale gemeenten - David Kok - ISBN: 9789059728059
Prijs: € 24,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (09-11-2013)
Genre: PR & voorlichting,
Boekenliefde.nl:
Sociale gemeenten op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De overheid worstelt. Met bezuinigingen en met zichzelf. De participatie-samenleving is nog heel ver weg. Bewoners hebben weinig vertrouwen in (lokale) politici en willen vaak niet participeren, want "er wordt toch niet geluisterd". Sociale media spelen hierin een steeds belangrijkere rol: communiceren gemeenten hiermee nu meer en beter met bewoners? Gebruiken zij de kracht van deze nieuwe media?

In 'Sociale gemeenten, de kracht van nieuwe media' neemt David Kok de lezer mee langs thema's als de kracht van online, het nieuwe communiceren, social cities en democratie 2.0. Voor het derde opeenvolgende jaar heeft hij daarnaast onderzoek gedaan naar het gebruik van sociale media. Door gemeenten en raadsgriffies in Nederland en door gemeenten in Engeland. Belangrijkste conclusie is dat de sociale media kanalen tot op heden vooral een hobby van de afdeling communicatie blijven.

Net als in zijn vorige boek 'Sociaal kapitaal', zijn de inhoudelijke hoofdstukken geschreven door mensen die werken in gemeenten, door sociale media adviseurs, mensen uit het bedrijfsleven en mensen uit het wetenschappelijk onderwijs. Het boek biedt daarmee een breed spectrum aan invalshoeken.

David Kok werkt sinds 1 juli 2013 bij de gemeente Almere als social media manager van de gemeenteraad. Daarvoor werkte hij elf jaar in verschillende functies binnen de gemeente Amsterdam. Hij schreef dit boek op persoonlijke titel.

Sinds 2012 werkt hij samen met HowAboutYou aan GemeenteBuzz.nl. GemeenteBuzz.nl brengt de inspanningen van gemeenten op sociale media in kaart. HowAboutYou ondersteunt overheden bij het benutten van de kansen die sociale media bieden. HowAboutYou hielp bij de realisatie van dit boek.

Details

Titel: Sociale gemeenten
auteur: David Kok
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 260
Uitgever: Eburon Uitgeverij B.V.
Publicatiedatum: 09-11-2013
NUR: PR & voorlichting,
Afmetingen: 225 x 150 x 16
Gewicht: 457 gr
ISBN/ISBN13: 9789059728059
Intern nummer: 25366193

Extra informatie

Sociale gemeenten

Recensie

De overheid worstelt. Met bezuinigingen en met zichzelf. De participatie-samenleving is nog heel ver weg. Bewoners hebben weinig vertrouwen in (lokale) politici en willen vaak niet participeren, want "er wordt toch niet geluisterd". Sociale media spelen hierin een steeds belangrijkere rol: communiceren gemeenten hiermee nu meer en beter met bewoners? Gebruiken zij de kracht van deze nieuwe media? In 'Sociale gemeenten, de kracht van nieuwe media' neemt David Kok de lezer mee langs thema's als de kracht van online, het nieuwe communiceren, social cities en democratie 2.0. Voor het derde opeenvolgende jaar heeft hij daarnaast onderzoek gedaan naar het gebruik van sociale media. Door gemeenten en raadsgriffies in Nederland en door gemeenten in Engeland. Belangrijkste conclusie is dat de sociale media kanalen tot op heden vooral een hobby van de afdeling communicatie blijven. Net als in zijn vorige boek 'Sociaal kapitaal', zijn de inhoudelijke hoofdstukken geschreven door mensen die werken in gemeenten, door sociale media adviseurs, mensen uit het bedrijfsleven en mensen uit het wetenschappelijk onderwijs. Het boek biedt daarmee een breed spectrum aan invalshoeken. David Kok werkt sinds 1 juli 2013 bij de gemeente Almere als social media manager van de gemeenteraad. Daarvoor werkte hij elf jaar in verschillende functies binnen de gemeente Amsterdam. Hij schreef dit boek op persoonlijke titel. Sinds 2012 werkt hij samen met HowAboutYou aan GemeenteBuzz.nl. GemeenteBuzz.nl brengt de inspanningen van gemeenten op sociale media in kaart. HowAboutYou ondersteunt overheden bij het benutten van de kansen die sociale media bieden. HowAboutYou hielp bij de realisatie van dit boek.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.