Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De woordvoerder

handboek voor een professioneel mediabeleid

De woordvoerder - Rob Sebes - ISBN: 9789045313177
Prijs: € 16,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (06-06-2012)
Genre: PR & voorlichting,
Boekenliefde.nl:
De woordvoerder op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

In dit tijdperk van enorme media-aandacht voor politiek en bedrijfsleven, voor sport en showbizz, voor maatschappelijke groeperingen en individuele belangen, is het aantal woordvoerders fors gegroeid. Soms zijn woordvoerders echte professionals, die er fulltime mee bezig zijn. Soms zijn het functionarissen, die het er een beetje bij doen. Er bestaat geen echte hogere beroepsopleiding voor woordvoerders. Het zijn vaak voormalige journalisten of communicatieadviseurs die er een neus voor (denken) te hebben.

In De woordvoerder benadert Rob Sebes het woordvoerderschap als beroep. Het is enerzijds een zoektocht naar wat die professie inhoudt, anderzijds een beschrijving van zijn eigen ervaringen als woordvoerder. Zo was Sebes zelf woordvoerder bij de Onderzoekscommissie Irak, die de politieke steun van Nederland aan de Amerikaanse inval in Irak heeft onderzocht.

Sebes geeft in De woordvoerder tal van tips en gaat in op allerlei vraagstukken waarmee woordvoerders vaak te maken hebben, zoals:

* Hoe gaat hij om met geheime gegevens?
* Hoe zorgt hij ervoor dat deze informatie niet voortijdig op straat komt te liggen?
* Waarom brengt hij bepaalde feiten wel of juist niet naar buiten?
* Wat moet hij doen als er onenigheid dreigt?
* Hoe dient hij te reageren op aanvallen van buitenaf?

De woordvoerder is een must op de boekenplank van iedere woordvoerder. Maar het is zeker ook interessant voor iedereen die iets mee wil weten over de werking van politieke en maatschappelijke processen in Nederland.

Details

Titel: De woordvoerder
auteur: Rob Sebes
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 160
Uitgever: BBNC Uitgevers
Publicatiedatum: 06-06-2012
NUR: PR & voorlichting,
Afmetingen: 211 x 134 x 16
Gewicht: 222 gr
ISBN/ISBN13: 9789045313177
Intern nummer: 20180711

Extra informatie

De woordvoerder

Recensie

Dit boek behandelt het complexe beroep van woordvoerder/persvoorlichter. De auteur was politiek en economisch journalist. Sinds 2006 werkt hij als communicatie- en mediastrateeg. De auteur wil de vereiste competenties voor het woordvoerderschap toelichten, zoals overtuigingskracht en netwerkvaardigheid. Ook geeft hij inzicht in het politiek en maatschappelijk spanningsveld waarin deze functionaris moet opereren. Het boek is geschikt voor persvoorlichters en andere communicatiemensen, maar ook voor managers die zelf als woordvoerder optreden. Aan journalisten geeft het een goed inzicht in hoe organisaties werken. Boeiend is het boek vooral door de opzet met twaalf 'lessen' die worden afgewisseld met hoofdstukken over het wel en wee van een onderzoeksraad die moet laveren tussen kabinet, Tweede Kamer, media en samenleving.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.