Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Hoezo, mijn mensen?

een remedie tegen modern management

Hoezo, mijn mensen? - Katinka Velthuijs - ISBN: 9789059726383
Prijs: € 19,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (07-08-2018)
Genre: Onderhandelen
Boekenliefde.nl:
Hoezo, mijn mensen? op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Hoe kunnen medewerkers zich wapenen tegen de lijstjesmentaliteit van modern management? Waar is de menselijke maat gebleven in de hedendaagse cultuur van leidinggeven? Modern peoplemanagement is vooral 'technisch' management, dat zich bezighoudt met FTE's, 'output', organisatiemodellen ('harkjes') en urenstaatjes. De resultaatafspraken en het vooraf vastgestelde pakket aan gewenste persoonlijkheids- en gedragsprofielen ('competenties'); iedere medewerker kent ze wel. Veel managers hebben het bovendien zo druk met het managen als zodanig, dat ze vergeten waar ze ook al weer leiding aan geven. Juist: aan mensen! Maar waar zijn die mensen gebleven in het verhaal?


In Hoezo, mijn mensen? laat Katinka Velthuijs aan de hand van voorbeelden en oefeningen zien hoe je het heft (weer) in eigen hand kunt nemen in de omgang met je leidinggevende en hoe je weerbaarder kunt worden in onzekere tijden als reorganisaties. Aan de orde komen onderwerpen als zelfbewust handelen en het herkennen van drijfveren van jezelf en je leidinggevende, maar ook gesprekstechniek en geweldloze communicatie. Het is een praktische gids voor medewerkers die weer als mens behandeld willen worden door hun manager.


Katinka Velthuijs (1968) heeft, zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid, ruime werkervaring opgedaan in onder andere de financiële sector en de vastgoedwereld. Via haar eigen bureau Lunare Persoonlijk Raadgever geeft zij trainingen, workshops en lezingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en zingeving.

Details

Titel: Hoezo, mijn mensen?
auteur: Katinka Velthuijs
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 168
Uitgever: Eburon Uitgeverij B.V.
Publicatiedatum: 07-08-2018
NUR: Onderhandelen
Afmetingen: 216 x 151 x 12
Gewicht: 284 gr
ISBN/ISBN13: 9789059726383
Intern nummer: 22375355

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 20-06-2012   geschreven door  Annette
Geweldig boek! Zit zelf midden in een reorganisatie en moet rottige gesprekken voeren met mijn baas. Was erg blij met de tips uit het boek, voel me nu een stuk zekerder. Kan het iedereen aanraden!

Extra informatie

Hoezo, mijn mensen?

Recensie

Hoe kunnen medewerkers zich wapenen tegen de lijstjesmentaliteit van modern management? Waar is de menselijke maat gebleven in de hedendaagse cultuur van leidinggeven? Modern peoplemanagement is vooral 'technisch' management, dat zich bezighoudt met FTE's, 'output', organisatiemodellen ('harkjes') en urenstaatjes. De resultaatafspraken en het vooraf vastgestelde pakket aan gewenste persoonlijkheids- en gedragsprofielen ('competenties'); iedere medewerker kent ze wel. Veel managers hebben het bovendien zo druk met het managen als zodanig, dat ze vergeten waar ze ook al weer leiding aan geven. Juist: aan mensen! Maar waar zijn die mensen gebleven in het verhaal? In Hoezo, mijn mensen? laat Katinka Velthuijs aan de hand van voorbeelden en oefeningen zien hoe je het heft (weer) in eigen hand kunt nemen in de omgang met je leidinggevende en hoe je weerbaarder kunt worden in onzekere tijden als reorganisaties. Aan de orde komen onderwerpen als zelfbewust handelen en het herkennen van drijfveren van jezelf en je leidinggevende, maar ook gesprekstechniek en geweldloze communicatie. Het is een praktische gids voor medewerkers die weer als mens behandeld willen worden door hun manager. Katinka Velthuijs (1968) heeft, zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid, ruime werkervaring opgedaan in onder andere de financiële sector en de vastgoedwereld. Via haar eigen bureau Lunare Persoonlijk Raadgever geeft zij trainingen, workshops en lezingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en zingeving.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.