Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Overal robots

automatisering van de liefde tot de dood

Overal robots - Rinie van Est; Lambèr Royakkers; Floortje Daemen - ISBN: 9789059318335
Prijs: € 26,27 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (31-05-2012)
Genre: Media en computercommunicatie
Boekenliefde.nl:
Overal robots op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

In Afghanistan jagen Amerikaanse drones - onbemande vliegtuigjes - op terroristen. Eva, een Nederlandse zorgrobot, werkt in het huishouden en voegt zich, al lerend, naar onze wensen. In Berlijn rijdt een autorobot zelfstandig door de stad. Wereldwijd is de nieuwe robotica booming business. Het ultieme streven? Een op de mens geïnspireerde robot, die zelf kan handelen en beslissen. De robot die ons leven beter maakt. In het huishouden en de slaapkamer, in de zorg, op ons werk, in het verkeer, bij de politie en in de oorlog.

Maar robots leiden nu al tot talloze pittige vragen. Politieke, ethische en juridische vragen die beantwoord moeten worden, wil Nederland een serieuze speler worden in deze innovatiestrijd. Willen we dat robots de billen van bejaarden gaan wassen? Wat vinden we van soldatenrobots die zelf besluiten om te doden? Zullen we ons ooit verplicht voelen een seksrobot te maken als technisch alternatief voor de prostitutie?

In Overal robots. Automatisering van de liefde tot de dood verkennen de auteurs de kansen en risico's van de nieuwste robotica-ontwikkelingen: thuis, in de zorg, in het verkeer, bij de politie en bij de krijgsmacht. Wat komt er op ons af? Hoe verandert ons werk en ons leven? Waar moeten we ons op voorbereiden?

Details

Titel: Overal robots
auteur: Rinie van Est; Lambèr Royakkers; Floortje Daemen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
Publicatiedatum: 31-05-2012
NUR: Media en computercommunicatie
Gewicht: 559 gr
ISBN/ISBN13: 9789059318335
Intern nummer: 21319069

Extra informatie

Overal robots

Recensie

In Afghanistan jagen Amerikaanse drones - onbemande vliegtuigjes - op terroristen. Eva, een Nederlandse zorgrobot, werkt in het huishouden en voegt zich, al lerend, naar onze wensen. In Berlijn rijdt een autorobot zelfstandig door de stad. Wereldwijd is de nieuwe robotica booming business. Het ultieme streven? Een op de mens geïnspireerde robot, die zelf kan handelen en beslissen. De robot die ons leven beter maakt. In het huishouden en de slaapkamer, in de zorg, op ons werk, in het verkeer, bij de politie en in de oorlog. Maar robots leiden nu al tot talloze pittige vragen. Politieke, ethische en juridische vragen die beantwoord moeten worden, wil Nederland een serieuze speler worden in deze innovatiestrijd. Willen we dat robots de billen van bejaarden gaan wassen? Wat vinden we van soldatenrobots die zelf besluiten om te doden? Zullen we ons ooit verplicht voelen een seksrobot te maken als technisch alternatief voor de prostitutie? In Overal robots. Automatisering van de liefde tot de dood verkennen de auteurs de kansen en risico's van de nieuwste robotica-ontwikkelingen: thuis, in de zorg, in het verkeer, bij de politie en bij de krijgsmacht. Wat komt er op ons af? Hoe verandert ons werk en ons leven? Waar moeten we ons op voorbereiden?

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.