Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Vergaderen moet verboden worden

en andere managementverhalen

Vergaderen moet verboden worden - Eduard van Brakel - ISBN: 9789402134162
Prijs: € 18,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (16-05-2015)
Genre: Leidinggeven, coachen
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Na het lezen van Vergaderen moet verboden worden, kijkt u nooit meer hetzelfde naar een manager. Managers moeten zichzelf overbodig maken, zegt een tegeltjeswijsheid. Auteur Eduard van Brakel hoopt dat dit snel werkelijkheid wordt.

Effectiviteit valt of staat met vertrouwen. Vertrouwen in de kwaliteiten van collega's. Vertrouwen in het vermogen van mensen om beslissingen te nemen. En effectiviteit heeft niks te maken met uren vergaderen, organisaties inrichten volgens Het Nieuwe Werken, projectmanagementtools of het voorkomen van klachten.

Auteur Eduard van Brakel (1978) werkte in veel veranderende organisaties en zag projecten vaak mislukken of zag medewerkers ongeïnspireerd rondlopen. Zijn conclusie: vergaderen helpt niet en managers helpen nog veel minder. Vertrouwen hebben in elkaar werkt daarentegen wel.

In dit boek doorklinkt ook de militaire achtergrond van Van Brakel. In veel gevallen vertaalt hij militaire besluitvormingsmodellen naar voor bedrijven praktisch toepasbare processen. Beschreven met humor en soms een tikkeltje cynisme, maar altijd met de beste bedoelingen.

Details

Titel: Vergaderen moet verboden worden
auteur: Eduard van Brakel
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 101
Uitgever: Brave New Books
Publicatiedatum: 16-05-2015
NUR: Leidinggeven, coachen
Afmetingen: 235 x 155 x 9
Gewicht: 187 gr
ISBN/ISBN13: 9789402134162
Intern nummer: 30442305

Extra informatie

Vergaderen moet verboden worden

Recensie

Na het lezen van Vergaderen moet verboden worden, kijkt u nooit meer hetzelfde naar een manager. Managers moeten zichzelf overbodig maken, zegt een tegeltjeswijsheid. Auteur Eduard van Brakel hoopt dat dit snel werkelijkheid wordt. Effectiviteit valt of staat met vertrouwen. Vertrouwen in de kwaliteiten van collega's. Vertrouwen in het vermogen van mensen om beslissingen te nemen. En effectiviteit heeft niks te maken met uren vergaderen, organisaties inrichten volgens Het Nieuwe Werken, projectmanagementtools of het voorkomen van klachten. Auteur Eduard van Brakel (1978) werkte in veel veranderende organisaties en zag projecten vaak mislukken of zag medewerkers ongeïnspireerd rondlopen. Zijn conclusie: vergaderen helpt niet en managers helpen nog veel minder. Vertrouwen hebben in elkaar werkt daarentegen wel. In dit boek doorklinkt ook de militaire achtergrond van Van Brakel. In veel gevallen vertaalt hij militaire besluitvormingsmodellen naar voor bedrijven praktisch toepasbare processen. Beschreven met humor en soms een tikkeltje cynisme, maar altijd met de beste bedoelingen.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.