Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Dynamiek doorzien

en drie redenen waarom dat lastig is

Dynamiek doorzien - Jan Bultsma - ISBN: 9789059726871
Prijs: € 18,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (07-08-2018)
Genre: Leidinggeven, coachen
Boekenliefde.nl:
Dynamiek doorzien op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Managers gedragen zich zoals velen van ons die dagelijks achter het stuur zitten. We rekenen onszelf tot de betere chauffeurs en hebben maar al te vaak twijfels bij de kunde van andere weggebruikers. Het zijn anderen die moeilijk doen. Managers vinden zichzelf niet zo snel onhandig met dynamiek. Ook niet als voor die gedachte beslist aanleiding bestaat. Waarom is dat?

Jan Bultsma houdt in dit boek een pleidooi voor inzicht in dynamiek als basis voor het handelen. Hij laat niet alleen zien welke krachten in dynamiek werkzaam zijn, maar ook hoe u daarop in kunt spelen. Daarbij komen drie thema's in het bijzonder aan de orde: vooronderstellingen over de maakbaarheid van organisaties, dominante paradigma's in de waarneming en de rol van ego's en (zelf)reflectie.

U wordt meegevoerd in het debat van Rijnlanders versus Anglo-Amerikanen, de toepassing van een multifocus monitor en vertrouwd gemaakt met de diepgang van theorie U. De praktijktoepassing van inzichten staat centraal in het tweede deel van het boek.

Jan Bultsma heeft als leidinggevende en als begeleider veel ervaring opgedaan met complexe organisatievraagstukken in de non profit sector. Zijn grote interesse is het begrijpen en benutten van dynamiek. Eerder verscheen van zijn hand 'Focus op fusie in de non profit sector'."Met genoegen heb ik 'Dynamiek doorzien' gelezen. Het is prettig geschreven en herkenbaar door de vele aan de dagelijkse praktijk ontleende voorbeelden waarvan ik de beschreven Halt-casus van nabij heb mogen meebeleven. Ik ken beslist mensen die ik het lezen aan zou raden en gun elke bestuurder en manager het doorkijkje in dynamiek dat in dit boek geboden wordt." Peter Levenkamp, Voormalig directeur Justitieel Jeugdbeleid bij het Ministerie van Justitie, Speciaal Gezant Gesloten Jeugdzorg Ministerie voor Jeugd en Gezin

Details

Titel: Dynamiek doorzien
auteur: Jan Bultsma
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Eburon Uitgeverij B.V.
Publicatiedatum: 07-08-2018
NUR: Leidinggeven, coachen
Afmetingen: 211 x 142 x 12
Gewicht: 217 gr
ISBN/ISBN13: 9789059726871
Intern nummer: 23821289

Extra informatie

Dynamiek doorzien

Recensie

Als je als manager een grote verandering gaat doorvoeren in je organisatie, is het noodzakelijk te doorzien wat de gevolgen kunnen zijn. En dat is lastig want een organisatie is maar tot op beperkte hoogte maakbaar; je moet alle invalshoeken van de verandering zien in te schatten en tenslotte spelen ego's in dit proces een belangrijke rol. De auteur introduceert als hulpmiddel de 3D-matrix waarin alle paradigma's benoemd zijn. Dat betekent dat je moet kijken naar inhoud, belangen en de mensen. Als je dit doet op individueel niveau, in de groep en als organisatie, dan krijg je een compleet beeld. 'Inhoud x belangen x mensen' bepaalt de dynamiek. Daarnaast wordt aandacht gegeven aan spankracht en kernwaarden. het boek wordt besloten met een case. met de hulpmiddelen die beschreven worden, is het goed mogelijk de consequenties van een veranderingsproces te doorzien. Het boek is helder van opbouw en goed leesbaar voor iedere manager die grip wil krijgen op het complete proces van een verandering in een organisatie.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.