Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De inspirerende leider

De inspirerende leider - P. Donders - ISBN: 9789060671184
Prijs: € 9,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (niet meer te bestellen)
Bindwijze: Boek, Paperback (07-03-2007)
Genre: Leidinggeven, coachen
Boekenliefde.nl:
De inspirerende leider op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Een inspirerende leider haalt het beste in ‘zijn’ mensen naar boven.*

Zijn visie en voorbeeld scheppen een sfeer die tintelt van creativiteit, resultaatgerichtheid en ondernemingslust. Er is tijd voor ontspanning en plezier, als het kan. En er wordt keihard en coöperatief gewerkt, als het moet.
Deze afwisseling houdt de organisatie gezond en de medewerkers scherp.
Om zo’n leider te worden en te blijven, is een levenslange training nodig – karaktervorming vooral.
Hier komt het ouderwetse begrip ‘deugd’ om de hoek kijken. En dit is verre van saai, zegt management-consultant Paul Donders, want deugden, zoals eerlijkheid, moed en corrigeerbaarheid, komen van binnenuit en werken inspirerend. Opgelegde deugd is geen deugd. Dus is het van belang dat een leider aan zijn innerlijk werkt, zonder zijn uiterlijk te verwaarlozen.
Een van de eerste dingen die elke leider moet doen, is zijn angsten onder ogen zien – die veelal zijn opgedaan in zijn vroege jeugd en hem tot hoge prestaties kunnen opjagen, maar ook te gronde kunnen richten. Nadat deze angsten aan het licht zijn gebracht, kan het leertraject beginnen.
‘Leerbaarheid’ is dan ook een begrip dat regelmatig in dit boek terugkomt. Een inspirerend leider is een visionair, maar ook iemand die bereid is te veranderen. Hij leert van andere culturen, van andere leeftijden, van het andere geslacht en, niet te vergeten, van zijn medewerkers. Hij loopt niet voor conflicten weg, maar weet ze openlijk te hanteren met respect voor de betrokkenen.
Om te beginnen, kan hij dit boek lezen. Het geeft zowel verdieping als praktische adviezen.

*Natuurlijk worden vrouwelijke leiders hierbij inbegrepen, maar om niet telkens ‘hij/zij’ en ‘zijn/haar’ te moeten schrijven, is hier gekozen voor ‘hij’ en ‘hem’ en ‘zijn’.

Details

Titel: De inspirerende leider
auteur: P. Donders
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 265
Uitgever: Gideon, Stichting Uitgeverij
Publicatiedatum: 07-03-2007
NUR: Leidinggeven, coachen
Collectie: Gezond Leiderschap
Afmetingen: 240 x 170 x 23
Gewicht: 549 gr
ISBN/ISBN13: 9789060671184
Intern nummer: 7653955

Extra informatie

Gezond Leiderschap De inspirerende leider

Recensie

Een inspirerende leider halt het beste in ¿zijn¿ mensen naar boven.* Zijn visie en voorbeeld scheppen een sfeer die tintelt van creativiteit, resultaatgerichtheid en ondernemingslust. Er is tijd voor ontspanning en plezier, als het kan. En er wordt keihard en coöperatief gewerkt, als het moet. Deze afwisseling houdt de organisatie gezond en de medewerkers scherp. Om zo¿n leider te worden en te blijven, is een levenslange training nodig-karaktervorming vooral. Hier komt het ouderwetse begrip ¿deugd¿ om de hoek kijken. En dit is verre van saai, zegt management-consultant Paul Donders, want deugden, zoals eerlijkheid, moed en corrigeerbaarheid, komen van binnenuit en werken inspirerend. Opgelegde deugd is geen deugd. Dus is het van belang dat een leider aan zijn innerlijk werkt, zonder zijn uiterlijk te verwaarlozen.
Een van de eerste dingen die elke leider moet doen, is zijn angsten onder ogen zien - die veelal zijn opgedaan in zijn vroege jeugd en hem tot hoge prestaties kunnen opjagen, maar ook te gronde kunnen richten. Nadat deze angsten aan het licht zijn gebracht, kan het leertraject beginnen. ¿Leerbaarheid¿ is dan ook een begrip dat regelmatig in dit boek terugkomt. Een inspirerend leider is een visionair, maar ook iemand die bereid is te veranderen. Hij leert van andere culturen, van andere leeftijden, van het andere geslacht en, niet te vergeten, van zijn medewerkers. Hij loopt niet voor conflicten weg, maar weet ze openlijk te hanteren met respect voor de betrokkenen. Om te beginnen, kan hij dit boek lezen. Het geeft zowel verdieping als praktische adviezen. Natuurlijk worden vrouwelijke leiders hierbij inbegrepen, maar om niet telkens ¿hij/zij¿ en ¿zijn/haar¿ te moeten schrijven, is hier gekozen voor ¿hij¿ en ¿hem¿ en ¿zijn¿.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.