Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Journalist en recht

de praktijk belicht

Journalist en recht - Arthur Maandag; Jan van Vegchel; Maarten van den Berg - ISBN: 9789059317482
Prijs: € 25,24 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (30-07-2015)
Genre: Journalistiek
Boekenliefde.nl:
Journalist en recht op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Als journalist kom je dagelijks in aanraking met het recht. Wat mag wel en wat mag niet? Je rechtsgevoel helpt je daarbij een eind op weg, maar het is in veel gevallen prettig terug te kunnen vallen op meer dan alleen een rechtvaardigheidsgevoel. Een lid van een koninklijk huis vindt bijvoorbeeld al snel iets veel meer privé dan een verslaggever. Met dit boek kunnen journalisten hun rechtvaardigheidsgevoel testen. Welke rechten heb ik als journalist? Het belangrijkste is de vrijheid van meningsuiting, maar tegenover de uitings- en garingsvrijheid staan andere rechten die de rechter zo nodig zal afwegen: staatsveiligheid, openbare orde, privacy. Allemaal belangen waarmee je als journalist ook rekening moet houden.

Journalist en recht is een praktisch boek waarin de verschillende aspecten van het Nederlands rechtssysteem worden behandeld. Het laat zien welke afwegingen er in het recht worden gemaakt en hoe je daar als journalist op de slimste manier mee kunt omgaan. Het boek bevat nadrukkelijk geen uitgebreide wetteksten. Het bevat een korte, praktische beschrijving van het dagelijkse gebruik van het recht, ondersteund door actuele voorbeelden.

Details

Titel: Journalist en recht
auteur: Arthur Maandag; Jan van Vegchel; Maarten van den Berg
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 117
Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
Publicatiedatum: 30-07-2015
NUR: Journalistiek
Afmetingen: 217 x 136 x 10
Gewicht: 180 gr
ISBN/ISBN13: 9789059317482
Intern nummer: 18206345

Extra informatie

Journalist en recht

Recensie

Als journalist kom je dagelijks in aanraking met het recht. Wat mag wel en wat mag niet? Je rechtsgevoel helpt je daarbij een eind op weg, maar het is in veel gevallen prettig terug te kunnen vallen op meer dan alleen een rechtvaardigheidsgevoel. Een lid van een koninklijk huis vindt bijvoorbeeld al snel iets veel meer privé dan een verslaggever. Met dit boek kunnen journalisten hun rechtvaardigheidsgevoel testen. Welke rechten heb ik als journalist? Het belangrijkste is de vrijheid van meningsuiting, maar tegenover de uitings- en garingsvrijheid staan andere rechten die de rechter zo nodig zal afwegen: staatsveiligheid, openbare orde, privacy. Allemaal belangen waarmee je als journalist ook rekening moet houden. Journalist en recht is een praktisch boek waarin de verschillende aspecten van het Nederlands rechtssysteem worden behandeld. Het laat zien welke afwegingen er in het recht worden gemaakt en hoe je daar als journalist op de slimste manier mee kunt omgaan. Het boek bevat nadrukkelijk geen uitgebreide wetteksten. Het bevat een korte, praktische beschrijving van het dagelijkse gebruik van het recht, ondersteund door actuele voorbeelden.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.