Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Een charismatisch politicus

zedenschets uit de Wetstraat

Een charismatisch politicus - Hugo de Ridder - ISBN: 9789492011282
Prijs: € 14,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (22-07-2015)
Genre: Journalistiek
Boekenliefde.nl:
Een charismatisch politicus op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Twintig jaar geleden begaf Hugo De Ridder, de vader van het politieke boek,
zich op glad ijs. In zijn bestseller Mont Ducal beschreef hij een fictief liefdesverhaal in de Wetstraat. De auteur kreeg het verwijt een taboe te hebben doorbroken.
Inmiddels heeft de realiteit de fictie ruimschoots ingehaald. Samen met
Stijn Coninx werd dit verhaal verder uitgediept in een filmscenario dat leest als een roman.
Hugo De Ridder was 25 jaar politiek journalist bij De Standaard, schreef
boeken als De keien van de Wetstraat, Sire geef me 100 dagen, De strijd om de 16, Het ultieme transfer. Hij werkte ook mee aan de Memoires van Leo Tindemans, Wilfried Martens en Jean-Luc Dehaene.

"In geen enkel geval beoogde de film een antipolitiek effect. Het scenario wilde integendeel een aantal onvermijdelijke gevolgen van een politieke keuze illustreren. Het is een verhaal over vrienden en vijanden, hartverscheurende liefdes, opbouw van macht en ondergang van grote leiders."
- Filmregisseur Stijn Coninx

"Eerst was er het boek, en dan de film, of nee, de film kwam er niet.
Jammer, want het scenario voor Mont Ducal leest als een thriller die ik nog altijd in de bioscoop wil zien. Hulde aan het politieke fileertalent van Hugo De Ridder!"
- Filmregisseur Erik Van Looy

Details

Titel: Een charismatisch politicus
auteur: Hugo de Ridder
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 176
Uitgever: Witsand Uitgevers bvba
Publicatiedatum: 22-07-2015
NUR: Journalistiek
Gewicht: 235 gr
ISBN/ISBN13: 9789492011282
Intern nummer: 30425127

Extra informatie

Een charismatisch politicus

Recensie

Twintig jaar geleden begaf Hugo De Ridder, de vader van het politieke boek, zich op glad ijs. In zijn bestseller Mont Ducal beschreef hij een fictief liefdesverhaal in de Wetstraat. De auteur kreeg het verwijt een taboe te hebben doorbroken. Inmiddels heeft de realiteit de fictie ruimschoots ingehaald. Samen met Stijn Coninx werd dit verhaal verder uitgediept in een filmscenario dat leest als een roman. Hugo De Ridder was 25 jaar politiek journalist bij De Standaard, schreef boeken als De keien van de Wetstraat, Sire geef me 100 dagen, De strijd om de 16, Het ultieme transfer. Hij werkte ook mee aan de Memoires van Leo Tindemans, Wilfried Martens en Jean-Luc Dehaene. "In geen enkel geval beoogde de film een antipolitiek effect. Het scenario wilde integendeel een aantal onvermijdelijke gevolgen van een politieke keuze illustreren. Het is een verhaal over vrienden en vijanden, hartverscheurende liefdes, opbouw van macht en ondergang van grote leiders." - Filmregisseur Stijn Coninx "Eerst was er het boek, en dan de film, of nee, de film kwam er niet. Jammer, want het scenario voor Mont Ducal leest als een thriller die ik nog altijd in de bioscoop wil zien. Hulde aan het politieke fileertalent van Hugo De Ridder!" - Filmregisseur Erik Van Looy

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.