Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De geldbubbel

hoe overheden en banken ons spaargeld hebben verkwanseld

De geldbubbel - Sander Boon - ISBN: 9789047004073
Prijs: € 19,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (02-06-2012)
Genre: Internationale financiële economie
Boekenliefde.nl:
De geldbubbel op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Hoe kan het dat de dollar onbeperkt wordt bijgedrukt en de VS een groot deel van zijn schulden door China laat financieren? Hoe beïnvloedt de schuldenlast van Griekenland en Ierland onze economie en de waarde van de euro? Het antwoord ligt in het systeem van schuldopbouw.
Ons internationale geld- en kredietsysteem is losgeraakt van zijn ankers. Er is sprake van ongeremde kredietcreatie, waar zowel overheden en banken, als consumenten en bedrijven belang bij hebben. De keerzijde is: toenemende inflatie, fluctuerende koersen en terugkerende bubbels.
Sander Boon beschrijft de oorsprong van deze ontwikkelingen en de invloed ervan op de Nederlandse economie, de internationale welvaartsverdeling en de politieke verhoudingen. Hij pleit onder meer voor een terugkeer naar goud in het monetaire systeem om ons wereldwijde financiële systeem weer gezond te maken.
Dit boek is een must read voor beleidsmakers, managers en beleggers.

Details

Titel: De geldbubbel
auteur: Sander Boon
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 208
Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum: 02-06-2012
NUR: Internationale financiële economie
Afmetingen: 210 x 134 x 19
Gewicht: 289 gr
ISBN/ISBN13: 9789047004073
Intern nummer: 19585708

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 13-08-2012   geschreven door  Patrick Vandendaele
In de nasleep van de financiële crisis en van de huidige economische crisis, krijg je wel meer boeken die op een intelligente wijze proberen om een analyse te maken van de ontwikkeling van deze zaken en gebeurtenissen, en wel degelijk op een erudiete wijze de duiding brengen van wat er allemaal mis ging en hoe het allemaal beter had kunnen gaan. Zonder cynisme... het gaat helaas te vaak over mensen die de geschiedenis herschrijven, en après coup is het steeds gemakkelijk. Dit gevoel heb je niet met dit boek, want het brengt niet zomaar een verhaal over de economische ontwikkelingen, maar brengt op een opmerkelijke wijze een intelligente analyse van het geldbeleid van de laatste jaren van de internationale instellingen en de overheden, en de manier waarop dit de kleine en grote spaarders in de problemen wist te stellen. Een uit de hand gelopen beleid waar de klassieke en vaste normen en regels die vroeger werden gehanteerd en werden verlaten, en eigenlijk leidden naar de situatie die we vandaag kennen. Maar de auteur gaat nog verder door ook de oplossingen aan te reiken en deze te onderbouwen en toegankelijk te maken, wat een noodzakelijk realisme onderstelt, en ook breng. Het is een boeiend en vlot leesbaar boek, voor wie ook eens op macro-economisch vlak de zaken eens onder ogen wil hebben, en met enige recul de zaken ook eens in een ander perspectief wil zien. Knap werk, dat erin slaagt om onconventionele benaderingen te brengen, die nog overtuigend zijn ook, en toegankelijk voor iedereen die wel eens een inspanning wil leveren in een ernstig werk.

Extra informatie

De geldbubbel

Recensie

Hoe kan het dat de dollar onbeperkt wordt bijgedrukt en de VS een groot deel van zijn schulden door China laat financieren? Hoe beïnvloedt de schuldenlast van Griekenland en Ierland onze economie en de waarde van de euro? Het antwoord ligt in het systeem van schuldopbouw. Ons internationale geld- en kredietsysteem is losgeraakt van zijn ankers. Er is sprake van ongeremde kredietcreatie, waar zowel overheden en banken, als consumenten en bedrijven belang bij hebben. De keerzijde is: toenemende inflatie, fluctuerende koersen en terugkerende bubbels. Sander Boon beschrijft de oorsprong van deze ontwikkelingen en de invloed ervan op de Nederlandse economie, de internationale welvaartsverdeling en de politieke verhoudingen. Hij pleit onder meer voor een terugkeer naar goud in het monetaire systeem om ons wereldwijde financiële systeem weer gezond te maken. Dit boek is een must read voor beleidsmakers, managers en beleggers.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.