Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Pensioenmemo 2018

Pensioenmemo 2018 - ISBN: 9789013148633
Prijs: € 64,30 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (10-04-2018)
Genre: Geld- / bank- / krediet- en verzekeringswezen
Boekenliefde.nl:
Pensioenmemo 2018 op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Met deze uitgave verliest u de actuele regelgeving rondom pensioen, lijfrente en levensverzekeringen niet uit het oog. Het geeft u een praktijkgericht overzicht van de civiel-, fiscaal- en publiekrechtelijke steunpilaren van de hedendaagse oudedagsvoorzieningen. Compleet – van de laatste bepalingen in de Pensioenwet, tot de fiscale aspecten van pensioenen.

De bevolkingssamenstelling verandert. De gemiddelde Nederlander wordt steeds ouder. De wet- en regelgeving rondom oudedags- en nabestaandenvoorzieningen deinen mee met deze sociaalmaatschappelijke ontwikkelingen. Als professional op fiscaal of juridisch gebied is het essentieel deze wetswijzigingen in het oog te houden.

Pensioenmemo 2018 geeft u een totaalbeeld van de actuele stand van zaken rondom pensioen, lijfrente en levensverzekeringen. Het biedt u een handzaam overzicht van de wettelijke fiscale bepalingen op het gebied van pensioen, lijfrenten, kapitaalverzekeringen, de gouden handdruk en de levensloopregeling.

Pensioen, lijfrente, levensverzekering
De uitgave behandelt een breed scala aan civiel-, fiscaal- en publiekrechtelijke aspecten in het kader van pensioenen. Het schetst daarnaast de juridische grenzen zoals aangegeven in diverse regelgeving, waaronder de Pensioenwet, de Wet verplichte deelneming in een bedrijfstakpensioenfonds 2000 en de Wet verplichte beroepspensioenregeling.

Alle regelingen worden vanuit drie invalshoeken bekeken: die van de zelfstandige ondernemer, de werknemer en privévoorzieningen. De lezer krijgt zo dieper inzicht in het effect van de actuele wet- en regelgeving op uiteenlopende partijen.

Deze 2018-editie wijst de lezer daarnaast op alle relevante wijzigingen ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit betreft onder meer:

De Pensioenwet
Het algemeen gesteld bedrijfstakpensioenfonds (BPF) en de premiepensioeninstelling (PPI)
Informatievoorschriften die voortvloeien uit de Wet Pensioencommunicatie
De regels voor het bestuur, het verantwoordingsorgaan en het belanghebbendenorgaan bij pensioenfondsen
Het toezicht door DNB en AFM op pensioenfondsen
De fiscale aspecten van pensioenen

De inhoud en structuur is toegespitst op de informatiebehoefte uit de praktijk. Het leent zich daarom uitstekend voor doorlopende raadpleging door pensioenspecialisten, pensioenadviseurs, advocaten, rechters, notarissen, bedrijfsjuristen, fiscalisten, juristen en beleidsmakers werkzaam bij pensioenfondsen en verzekeraars.

Details

Titel: Pensioenmemo 2018
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Publicatiedatum: 10-04-2018
NUR: Geld- / bank- / krediet- en verzekeringswezen
Gewicht: 427 gr
ISBN/ISBN13: 9789013148633
Intern nummer: 41472271

Recensie

De bevolkingssamenstelling verandert. De gemiddelde Nederlander wordt steeds ouder. De wet- en regelgeving rondom oudedags- en nabestaandenvoorzieningen deinen mee met deze sociaalmaatschappelijke ontwikkelingen. Als professional op fiscaal of juridisch gebied is het essentieel deze wetswijzigingen in het oog te houden. Pensioenmemo 2018 geeft u een totaalbeeld van de actuele stand van zaken rondom pensioen, lijfrente en levensverzekeringen. Het biedt een handzaam overzicht van de wettelijke fiscale bepalingen op het gebied van pensioen, lijfrenten, kapitaalverzekeringen, de gouden handdruk en de levensloopregeling. Pensioen, lijfrente, levensverzekering De uitgave behandelt een breed scala aan civiel-, fiscaal- en publiekrechtelijke aspecten in het kader van pensioenen. Het schetst daarnaast de juridische grenzen zoals aangegeven in diverse regelgeving, waaronder de Pensioenwet, de Wet verplichte deelneming in een bedrijfstakpensioenfonds 2000 en de Wet verplichte beroepspensioenregeling. Alle regelingen worden vanuit drie invalshoeken bekeken: die van de zelfstandige ondernemer, de werknemer en privévoorzieningen. De lezer krijgt zo dieper inzicht in het effect van de actuele wet- en regelgeving op uiteenlopende partijen. Deze 2018-editie wijst de lezer daarnaast op alle relevante wijzigingen ten opzichte van het voorgaande jaar. Dit betreft onder meer: - De Pensioenwet - Het algemeen gesteld bedrijfstakpensioenfonds (BPF) en de premiepensioeninstelling (PPI) - Informatievoorschriften die voortvloeien uit de Wet Pensioencommunicatie - De regels voor het bestuur, het verantwoordingsorgaan en het belanghebbendenorgaan bij pensioenfondsen - Het toezicht door DNB en AFM op pensioenfondsen - De fiscale aspecten van pensioenen De inhoud en structuur is toegespitst op de informatiebehoefte uit de praktijk. Het leent zich daarom uitstekend voor doorlopende raadpleging door pensioenspecialisten, pensioenadviseurs, advocaten, rechters, notarissen, bedrijfsjuristen, fiscalisten, juristen en beleidsmakers werkzaam bij pensioenfondsen en verzekeraars.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.