Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Werken met diepgang

Levensbeschouwelijke communicatie in de praktijk van onderwijs, zorg en kerk

Werken met diepgang - Hans Snoek; Andre Mulder - ISBN: 9789021144238
Prijs: € 38,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Gebonden (29-08-2012)
Genre: Communicatiekunde
Boekenliefde.nl:
Werken met diepgang op boekenliefde.nl
Extra:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Professionals op het gebied van onderwijs, zorg en kerk werken vanuit hun eigen passie. Die kan verschillen van of zelfs botsen met de levensbeschouwing van hun doelgroep of werkkring. Hoe ga je om met dergelijke tegenstellingen?
Dit boek biedt (aankomende) professionals concrete handvatten om de levensbeschouwelijke communicatie in de alledaagse praktijk te verfijnen. Eerst worden enkele kernbegrippen uitgelegd. Wat is levensbeschouwelijke communicatie, en op welke manier speelt die een rol in het werk? Welke ontwikkelingen zijn er gaande? Welke spanningsvelden ontstaan er op het snijvlak tussen de professional zelf, zijn beroep, werkomgeving en doelgroep? Vervolgens worden diverse concrete voorbeelden besproken – een schoolsituatie, een casus uit de zorg, een interview met een ondernemer – telkens aan de hand van een vijf-stappen-methodiek van reflectie. Met dit model kan de lezer vervolgens aan de slag in zijn of haar eigen beroepssituatie.
Deze uitgave is het resultaat van gedegen onderzoek binnen kenniskringen in het onderwijs.

Details

Titel: Werken met diepgang
auteur: Hans Snoek; Andre Mulder
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 320
Uitgever: Boekencentrum B.V.
Publicatiedatum: 2012-08-29
NUR: Communicatiekunde
Afmetingen: 249 x 172 x 36
Gewicht: 777 gr
ISBN/ISBN13: 9789021144238
Intern nummer: 21246393

Extra informatie

Werken met diepgang

Recensie

Hoe kun je als professional werken met diepgang?

Het antwoord van dit nieuwe boek is: streef naar deskundigheid op het terrein van methodiek en reflecteer op je motieven, waarden en idealen in het handelen. En vergeet daarbij je verlangen niet. Deze uitgave illustreert die drie uitdagingen met voorbeelden uit de praktijk van verschillende werkvelden.

Daarnaast komt de vraag aan de orde met welke veranderingen de professional te maken heeft. Drijfveren - van de werker zelf en van de doelgroep - wortelen in verschillende levensbeschouwe-lijke tradities of bronnen. Ook de school, instelling of kerk waarin hij of zij werkt is doordrenkt met waarden en gericht op idealen. Persoonlijke uitdaging, opvatting van de doelgroep, het beleid van de organisatie: hoe brengt de professional die in overeenstemming?

Dit boek biedt praktische handreikingen om de levensbeschouwelijke communicatie in de alledaagse praktijk te ontwikkelen en verfijnen.

* Een introductie in kernbegrippen die de huidige levensbeschouwelijke situatie voor professionals verhelderen.
* Een vijf-stappen-methodiek aan de hand van concrete casuïstiek. Al lezende maakt de lezer zich het 'werken met diepgang' eigen.
* Modellen die beroepsrollen en waardenpatronen inzichtelijk maken.
* De mogelijkheid zich een beeld te vormen van de manier waarop levensbeschouwelijke communicatie in diverse werkvelden speelt en inzichten daaruit toe te passen in de eigen beroepsomgeving.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.