Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Tekstuitgave BRP en Privacy 2017

Tekstuitgave BRP en Privacy 2017 - Redactie Wolters Kluwer - ISBN: 9789013141900
Prijs: € 45,50
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (09-10-2017)
Genre: Bestuurs- en beleidskunde
Boekenliefde.nl:
Add to cart

Beschrijving

Privacybescherming is een hot item vanwege de naderende Algemene Verordening Gegevensbescherming die per 25 mei 2018 van toepassing wordt. Maar privacybescherming speelt ook een belangrijke rol wanneer u zich bezighoudt met de basisregistratie personen en bescherming van persoonsgegevens. Deze uitgave bundelt de meest relevante, actuele wet- en regelgeving op dit terrein.
Tekstuitgave BRP en Privacy 2017 bestaat uit twee delen, waarvan de inhoud is bijgewerkt tot en met 1 september 2017. In beide delen vindt u de wet- en regelgeving op het gebied van de wet- en regelgeving voor de basisregistratie personen en de bescherming van persoonsgegevens. Bij de selectie hiervan is scherp gekeken naar de relevantie voor uw dagelijkse praktijk. Het eerste deel staat geheel in het teken van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wet BRP). Hierin vindt u onder meer:
de wettekst van de Wet BRP
het Besluit BRP
de Regeling BRP
acht circulaires inzake de BRP, waaronder de nieuwe circulaire ‘BRP en briefadres’; een efficiënte samenvoeging van de eerdere ‘Circulaire registratie briefadres’ en de ‘Circulaire registratie briefadres om veiligheidsredenen’.
de Wbp

Privacy
In het deel ‘Privacy’ komt u als eerste terecht bij de Europese Privacyrichtlijn (95/46/EG). Een logisch vertrekpunt, aangezien de Wet bescherming persoonsgegevens hieruit voortvloeit. Hier is een aantal uitvoeringsbesluiten en -regelingen van deze wet aan toegevoegd: het Meldingsbesluit Wbp, het Vrijstellingsbesluit Wbp en het Besluit kostenvergoeding rechten betrokkene Wbp.

Beleidsregels en boeteregels
Naast deze wet- en regelgeving bevat de uitgave ook beleidsregels en boeteregels. Zo treft u de Beleidsregels handhaving en de Beleidsregels actieve openbaring door de Autoriteit Persoonsgegevens aan. Deze beleidsregels maken concreet duidelijk hoe de AP haar taken als toezichthouder uitoefent. De Boeteregels openbaring door de Autoriteit persoonsgegevens 2016 is het laatste onderdeel in deze uitgave. Met deze uitgave grijpt u nooit mis wanneer u de actuele regelgeving op dit gebied wilt raadplegen.

Details

Titel: Tekstuitgave BRP en Privacy 2017
auteur: Redactie Wolters Kluwer
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Publicatiedatum: 09-10-2017
NUR: Bestuurs- en beleidskunde
Gewicht: 424 gr
ISBN/ISBN13: 9789013141900
Intern nummer: 40005431

Recensie

Privacybescherming is een hot item vanwege de naderende Algemene Verordening Gegevensbescherming die per 25 mei 2018 van toepassing wordt. Maar privacybescherming speelt ook een belangrijke rol wanneer u zich bezighoudt met de basisregistratie personen en bescherming van persoonsgegevens. Deze uitgave bundelt de meest relevante, actuele wet- en regelgeving op dit terrein. Tekstuitgave BRP en Privacy 2017 bestaat uit twee delen, waarvan de inhoud is bijgewerkt tot en met 1 september 2017. In beide delen vindt u de wet- en regelgeving op het gebied van de wet- en regelgeving voor de basisregistratie personen en de bescherming van persoonsgegevens. Bij de selectie hiervan is scherp gekeken naar de relevantie voor uw dagelijkse praktijk. Het eerste deel staat geheel in het teken van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wet BRP). Hierin vindt u onder meer: #de wettekst van de Wet BRP #het Besluit BRP #de Regeling BRP #acht circulaires inzake de BRP, waaronder de nieuwe circulaire #BRP en briefadres#; een efficiënte samenvoeging van de eerdere #Circulaire registratie briefadres# en de #Circulaire registratie briefadres om veiligheidsredenen#. #de Wbp Privacy In het deel #Privacy# komt u als eerste terecht bij de Europese Privacyrichtlijn (95/46/EG). Een logisch vertrekpunt, aangezien de Wet bescherming persoonsgegevens hieruit voortvloeit. Hier is een aantal uitvoeringsbesluiten en -regelingen van deze wet aan toegevoegd: het Meldingsbesluit Wbp, het Vrijstellingsbesluit Wbp en het Besluit kostenvergoeding rechten betrokkene Wbp. Beleidsregels en boeteregels Naast deze wet- en regelgeving bevat de uitgave ook beleidsregels en boeteregels. Zo treft u de Beleidsregels handhaving en de Beleidsregels actieve openbaring door de Autoriteit Persoonsgegevens aan. Deze beleidsregels maken concreet duidelijk hoe de AP haar taken als toezichthouder uitoefent. De Boeteregels openbaring door de Autoriteit persoonsgegevens 2016 is het laatste onderdeel in deze uitgave. Met deze uitgave grijpt u nooit mis wanneer u de actuele regelgeving op dit gebied wilt raadplegen.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.