Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Sexcounseling

handleiding voor seksuologische hulpverlening

Sexcounseling - M. IJff - ISBN: 9789023242550
Prijs: € 38,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (06-09-2006)
Genre: Bestuurs- en beleidskunde
Boekenliefde.nl:
Sexcounseling op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Kopstukken geven hun visie op de wijze waarop in de wereld van beleid, bestuur en advies met de complexe problematiek van de gezondheidszorg wordt omgegaan.

Details

Titel: Sexcounseling
auteur: M. IJff
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 3
Aantal pagina's: 216
Uitgever: Gorcum b.v., Koninklijke Van
Plaats van publicatie: Assen
Publicatiedatum: 06-09-2006
NUR: Bestuurs- en beleidskunde
Gewicht: 453 gr
ISBN/ISBN13: 9789023242550
Intern nummer: 6878955

Extra informatie

4e herziene druk

Recensie

"Sexcounseling is een praktisch-theoretische handleiding zowel ten behoeve van opleidingen als van de dagelijkse praktijk, bedoeld voor hulpverleners van diverse disciplines die zich in hun werk bezighouden met psychosociale begeleiding of hulpverlening.

Sexcounseling is een methode van kortdurende hulpverlening met als doel het opheffen van een seksuele klacht. De basisprincipes zijn goed in te passen in andere vormen van (seksuologische) hulpverlening.
De basis van de methode bestaat uit informatie geven, het geven van specifieke gedragsadviezen (sensate focusoefeningen) en andere cognitieve en gedragsgerichte technieken.
Deze handleiding stelt de meest voorkomende seksuele moeilijkheden centraal. Van intake tot afsluitingsfase worden de specifieke aspecten van het hulpverlenen bij seksuele problematiek belicht. Theoretische informatie wordt met praktijkvoorbeelden toegelicht en vele oefeningen zijn gedetailleerd beschreven.

Dit unieke boek is gebaseerd op de jarenlange ervaring van de auteur in de seksuologische hulpverlening en als docent seksuologie.
Naast een nieuwe, heldere vormgeving is de 4e herziene druk geheel geactualiseerd en bevat het veel nieuwe informatie, gebaseerd op vernieuwde inzichten en reacties van gebruikers van dit boek vanuit opleiding en praktijk.

Over de auteur
Marijke IJff, maatschappelijk werker VO-seksuoloog SH/VPO en supervisor NVVS, is sinds 1979 werkzaam in de seksuologische hulpverlening. Zij is verbonden aan het Bureau voor Psychoseksuele Therapie in Nijmegen/Appeltern. Vanaf 1981 verzorgt zij seksuologieonderwijs, onder meer tot 2006 aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zij is kerndocent seksuologie bij de Rino Groep in Utrecht, waar ze de afgelopen jaren mee vorm gaf aan de post Master en post HBO seksuologieopleidingen, de opleidingen voor Sense hulpverleners en maatwerk seksuologiecursussen."

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.