Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Innovatiepolitiek

een reconstructie van het innovatiebeleid van het ministerie van Economische Zaken van 1976 tot en met 2010

Innovatiepolitiek - Evert-Jan Velzing - ISBN: 9789059727991
Prijs: € 29,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (07-08-2018)
Genre: Bestuurs- en beleidskunde
Boekenliefde.nl:
Innovatiepolitiek op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Beleid is zelden het resultaat van rationele overwegingen. Dat geldt ook voor het innovatiebeleid dat het ministerie van Economische Zaken van 1976 tot en met 2010 voerde. Evert-Jan Velzing reconstrueert in Innovatiepolitiek het innovatiebeleid dan ook vanuit drie perspectieven. Hij vult het rationele perspectief aan met een analyse over de invloed van de organisatie zelf en van de betrokken externe belanghebbenden. Innovatiepolitiek geeft de lezer zodoende helder inzicht in het verloop van deze boeiende geschiedenis.

Door verschillende perspectieven te hanteren zijn de ontwikkelingen beter te begrijpen en is het mogelijk om in zeven hoofdlijnen duidelijke conclusies te trekken. Velzing concludeert dat moet worden ingezet op een permanent en gefundeerd innovatiebeleid.

Van 2002 tot eind 2007 studeerde Evert-Jan Velzing Natuurwetenschap & Innovatiemanagement. Hij deed in Brussel onderzoek naar onderzoeks- en innovatiebeleid, werkte bij het Innovatieplatform en - na een intermezzo in Centraal Amerika - als adviseur bij het onderzoeks- en adviesbureau Dialogic. Bij de Universiteit van Amsterdam deed hij van 2009-2013 een promotieonderzoek naar innovatiebeleid.

Details

Titel: Innovatiepolitiek
auteur: Evert-Jan Velzing
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 328
Uitgever: Eburon Uitgeverij B.V.
Publicatiedatum: 07-08-2018
NUR: Bestuurs- en beleidskunde
Afmetingen: 246 x 176 x 25
Gewicht: 781 gr
ISBN/ISBN13: 9789059727991
Intern nummer: 25357839

Extra informatie

Innovatiepolitiek

Recensie

Beleid is zelden het resultaat van rationele overwegingen. Dat geldt ook voor het innovatiebeleid dat het ministerie van Economische Zaken van 1976 tot en met 2010 voerde. Evert-Jan Velzing reconstrueert in Innovatiepolitiek het innovatiebeleid dan ook vanuit drie perspectieven. Hij vult het rationele perspectief aan met een analyse over de invloed van de organisatie zelf en van de betrokken externe belanghebbenden. Innovatiepolitiek geeft de lezer zodoende helder inzicht in het verloop van deze boeiende geschiedenis. Door verschillende perspectieven te hanteren zijn de ontwikkelingen beter te begrijpen en is het mogelijk om in zeven hoofdlijnen duidelijke conclusies te trekken. Velzing concludeert dat moet worden ingezet op een permanent en gefundeerd innovatiebeleid. Van 2002 tot eind 2007 studeerde Evert-Jan Velzing Natuurwetenschap & Innovatiemanagement. Hij deed in Brussel onderzoek naar onderzoeks- en innovatiebeleid, werkte bij het Innovatieplatform en - na een intermezzo in Centraal Amerika - als adviseur bij het onderzoeks- en adviesbureau Dialogic. Bij de Universiteit van Amsterdam deed hij van 2009-2013 een promotieonderzoek naar innovatiebeleid.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.