Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Inleiding tot de burgerlijke stand

Inleiding tot de burgerlijke stand - H. Vat; L.J.W. Evers - ISBN: 9789013106398
Prijs: € 72,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (31-01-2015)
Genre: Bestuurs- en beleidskunde
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

In 1969 verscheen het eerste leerboek 'Inleiding tot de burgerlijke stand' van de hand van mr. J. Kampers, ambtenaar van de burgerlijke stand te Amsterdam. Daarna verzorgde hij de geactualiseerde uitgaven tot en met druk 7. De daaropvolgende drukken werden steeds in gezamenlijkheid door verschillende ambtenaren van de burgerlijke stand voorbereid. De elfde tot en met de zestiende druk zijn volledig bijgewerkt door de huidige auteurs. Inmiddels is sinds de eerste druk op het terrein van de burgerlijke stand en het (internationale) personen- en familierecht zo veel gewijzigd, ook in de tekst, dat we nu voor het eerst de naam van Jaap Kampers op de omslag hebben weggelaten. Hij heeft destijds bij de invoering van boek 1 van het Burgerlijk Wetboek in 1970 de basis gelegd voor dit boek, dat - we vernemen dat vanuit de praktijk - nog steeds wordt gebruikt bij het oplossen van problemen of vragen die er bij de toepassing van wettelijke bepalingen rijzen.

Deze druk was aanvankelijk gepland in 2012 maar is uitgesteld in verband met het wetsvoorstel 32444 'Wet elektronische dienstverlening burgerlijke stand', dat op 21 juni 2011 is aangenomen in de Tweede Kamer en sindsdien in behandeling is bij de Eerste Kamer. Daarna zijn ook op andere terreinen wetsvoorstellen ingediend, waarvan enkele in 2014 in werking treden. We hebben besloten niet langer te wachten en de nieuwe wetten en ook wetsvoorstellen reeds op te nemen in deze uitgave.

Alle wijzigingen tot en met 1 juli 2014 zijn opgenomen en ook de komende wijzigingen zijn besproken. We zijn verheugd u een geheel nieuwe, geactualiseerde uitgave te kunnen aanbieden en hopen dat deze uitgave ook in de praktijk en als leerboek weer mag bijdragen aan de verdieping en verbetering van de kennis op het brede terrein van de burgerlijke stand.

Details

Titel: Inleiding tot de burgerlijke stand
auteur: H. Vat; L.J.W. Evers
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 16
Uitgever: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Publicatiedatum: 31-01-2015
NUR: Bestuurs- en beleidskunde
Afmetingen: 241 x 157 x 30
Gewicht: 814 gr
ISBN/ISBN13: 9789013106398
Intern nummer: 20798639

Extra informatie

Inleiding tot de burgerlijke stand

Recensie

In 1969 verscheen het eerste leerboek 'Inleiding tot de burgerlijke stand' van de hand van mr. J. Kampers, ambtenaar van de burgerlijke stand te Amsterdam. Daarna verzorgde hij de geactualiseerde uitgaven tot en met druk 7. De daaropvolgende drukken werden steeds in gezamenlijkheid door verschillende ambtenaren van de burgerlijke stand voorbereid. De elfde tot en met de zestiende druk zijn volledig bijgewerkt door de huidige auteurs. Inmiddels is sinds de eerste druk op het terrein van de burgerlijke stand en het (internationale) personen- en familierecht zo veel gewijzigd, ook in de tekst, dat we nu voor het eerst de naam van Jaap Kampers op de omslag hebben weggelaten. Hij heeft destijds bij de invoering van boek 1 van het Burgerlijk Wetboek in 1970 de basis gelegd voor dit boek, dat - we vernemen dat vanuit de praktijk - nog steeds wordt gebruikt bij het oplossen van problemen of vragen die er bij de toepassing van wettelijke bepalingen rijzen. Deze druk was aanvankelijk gepland in 2012 maar is uitgesteld in verband met het wetsvoorstel 32444 'Wet elektronische dienstverlening burgerlijke stand', dat op 21 juni 2011 is aangenomen in de Tweede Kamer en sindsdien in behandeling is bij de Eerste Kamer. Daarna zijn ook op andere terreinen wetsvoorstellen ingediend, waarvan enkele in 2014 in werking treden. We hebben besloten niet langer te wachten en de nieuwe wetten en ook wetsvoorstellen reeds op te nemen in deze uitgave. Alle wijzigingen tot en met 1 juli 2014 zijn opgenomen en ook de komende wijzigingen zijn besproken. We zijn verheugd u een geheel nieuwe, geactualiseerde uitgave te kunnen aanbieden en hopen dat deze uitgave ook in de praktijk en als leerboek weer mag bijdragen aan de verdieping en verbetering van de kennis op het brede terrein van de burgerlijke stand.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.