Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Effectief bezuinigen op personeel

een model voor gemeenten

Effectief bezuinigen op personeel - Bert van Ravenhorst; Kees Koning - ISBN: 9789058716347
Prijs: € 19,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (11-12-2012)
Genre: Bestuurs- en beleidskunde
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De bezuinigingen hebben grote gevolgen voor iedereen die bij de gemeente werkt.
De arbeidsmarkt zit op slot. Er gaan mensen weg door boventalligheid en natuurlijk verloop, en er komt nog maar een beperkt aantal mensen bij. En dat terwijl er juist steeds meer taken bij de gemeenten worden neergelegd. Meer werk doen met minder mensen. Dat is de realiteit. Het is daarom juist in deze tijden van bezuinigingen van belang te investeren in goed werkgeverschap om het personeelsbestand optimaal inzetbaar te houden.

Dit boek heeft tot doel om - rekening houdend met de grote verschillen in aanpak - te bevorderen dat de bezuinigingsoperaties die onontkoombaar zijn, leiden tot het versterken van de kwaliteit van de gemeentelijke organisatie.
Na het succes van hun boek Van bezuinigen tot ontwikkelen: P&O aan zet voor een nieuwe koers in gemeenten gaan Koning en Van Ravenhorst in dit nieuwe boek uitgebreid in op de verschillende manieren waarop gemeenten kunnen bezuinigen: van volledig gestuurd door fi nanciën tot gestuurd door organisatie-ontwikkeling, en van in detail geregeld door college en management tot ontwikkel door alle medewerkers. Dit boek geeft directie en P&O praktische adviezen om effectief te bezuinigen, zodat duurzame resultaten worden geboekt die kunnen rekenen op draagvlak in de ambtelijke organisatie.

Details

Titel: Effectief bezuinigen op personeel
auteur: Bert van Ravenhorst; Kees Koning
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 111
Uitgever: Uitgeverij Thema
Publicatiedatum: 11-12-2012
NUR: Bestuurs- en beleidskunde
Afmetingen: 240 x 170 x 8
Gewicht: 263 gr
ISBN/ISBN13: 9789058716347
Intern nummer: 24043278

Extra informatie

Bezuinigen op personeel

Recensie

De bezuinigingen hebben grote gevolgen voor iedereen die bij de gemeente werkt. De arbeidsmarkt zit op slot. Er gaan mensen weg door boventalligheid en natuurlijk verloop, en er komt nog maar een beperkt aantal mensen bij. En dat terwijl er juist steeds meer taken bij de gemeenten worden neergelegd. Meer werk doen met minder mensen. Dat is de realiteit. Het is daarom juist in deze tijden van bezuinigingen van belang te investeren in goed werkgeverschap om het personeelsbestand optimaal inzetbaar te houden. Dit boek heeft tot doel om - rekening houdend met de grote verschillen in aanpak - te bevorderen dat de bezuinigingsoperaties die onontkoombaar zijn, leiden tot het versterken van de kwaliteit van de gemeentelijke organisatie. Na het succes van hun boek Van bezuinigen tot ontwikkelen: P&O aan zet voor een nieuwe koers in gemeenten gaan Koning en Van Ravenhorst in dit nieuwe boek uitgebreid in op de verschillende manieren waarop gemeenten kunnen bezuinigen: van volledig gestuurd door fi nanciën tot gestuurd door organisatie-ontwikkeling, en van in detail geregeld door college en management tot ontwikkel door alle medewerkers. Dit boek geeft directie en P&O praktische adviezen om effectief te bezuinigen, zodat duurzame resultaten worden geboekt die kunnen rekenen op draagvlak in de ambtelijke organisatie.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.