Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

(Ont)keten

samenwerken in ketens

(Ont)keten - Arnoud Entken; John Goedee - ISBN: 9789059319868
Prijs: € 34,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (27-06-2013)
Genre: Bestuurs- en beleidskunde
Boekenliefde.nl:
(Ont)keten op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Hoe kunnen organisaties blijven voldoen aan de steeds sneller veranderende vragen van cliënten, burgers en consumenten? Dit boek laat zien hoe organisatiedoelen kunnen worden bereikt door samen te werken. In het boek komen de randvoorwaarden voor een succesvolle samenwerking aan de orde. Het boek rekent af met de neiging van medewerkers om zich uitsluitend te richten op de doelstellingen van de eigen organisatie. In plaats daarvan is de vraag essentieel welke interventies er voorhanden zijn om individuele doelen te verenigen met als uitgangspunt het gewenste resultaat te bereiken voor de strategische, tactische en operationele cliënten van de samenwerkingsketen. Het boek kijkt verfrissend aan tegen de wijze waarop bestaande routines kunnen worden doorbroken om organisatie- en/of afdelingsoverstijgende samenwerking te initiëren, te implementeren en te borgen.

(Ont)keten is geschreven voor (programma)managers, regisseurs, directieleden, projectleiders en consultants. Als studieboek is het geschikt voor MBA-studenten, studenten bedrijfskunde, bestuurskunde en organisatiewetenschappen.

Voor u ligt de derde herziene druk. Dit boek is verrijkt met wetenschappelijk en praktijkonderzoek binnen verschillende contexten. De kennis en ervaring die hieruit voortkomt, kan dienen als leerzame inspiratie voor eenieder die te maken heeft of krijgt met organisatie- en/of afdelingsoverstijgende samenwerking. Bovendien kunnen de modellen, concepten en borgingsinstrumenten direct in de praktijk worden toegepast. Daarnaast zijn in het boek de nieuwste theoretische en conceptuele inzichten uit het binnen- en buitenland opgenomen, die samenwerking tot een succes kunnen maken.

John Goedee studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en promoveerde aan de Universiteit van Tilburg op het onderwerp implementeren van verandering. Hij bekleedde diverse directie- en programmamanagementfuncties en begeleidde tal van ketensamenwerkingstrajecten in het binnen- en buitenland. Hij is directeur van het expertisecentrum voor ketensamenwerking Inflecto B.V. en als parttime docent en onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Tilburg.
Arnoud Entken studeerde heao bedrijfsinformatica. Hij is directeur van het expertisecentrum voor keteninformatisering INKIS B.V. en bekleedde diverse projectmanagementfuncties en begeleidde tal van ketensamenwerkingstrajecten. Hij heeft grondige ervaring als ICT-architect op het gebied van afdelings- en organisatieoverstijgende (keten)samenwerking. In deze hoedanigheid adviseerde hij diverse organisaties in zowel de profit- als de non-profitsector.

Details

Titel: (Ont)keten
auteur: Arnoud Entken; John Goedee
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 3
Uitgever: Boom Uitgevers Den Haag
Publicatiedatum: 27-06-2013
NUR: Bestuurs- en beleidskunde
Gewicht: 490 gr
ISBN/ISBN13: 9789059319868
Intern nummer: 24755165

Extra informatie

Studieboeken bestuur en beleid (Ont)keten

Recensie

Hoe kunnen organisaties blijven voldoen aan de steeds sneller veranderende vragen van cliënten, burgers en consumenten? Dit boek laat zien hoe organisatiedoelen kunnen worden bereikt door samen te werken. In het boek komen de randvoorwaarden voor een succesvolle samenwerking aan de orde. Het boek rekent af met de neiging van medewerkers om zich uitsluitend te richten op de doelstellingen van de eigen organisatie. In plaats daarvan is de vraag essentieel welke interventies er voorhanden zijn om individuele doelen te verenigen met als uitgangspunt het gewenste resultaat te bereiken voor de strategische, tactische en operationele cliënten van de samenwerkingsketen. Het boek kijkt verfrissend aan tegen de wijze waarop bestaande routines kunnen worden doorbroken om organisatie- en/of afdelingsoverstijgende samenwerking te initiëren, te implementeren en te borgen. (Ont)keten is geschreven voor (programma)managers, regisseurs, directieleden, projectleiders en consultants. Als studieboek is het geschikt voor MBA-studenten, studenten bedrijfskunde, bestuurskunde en organisatiewetenschappen. Voor u ligt de derde herziene druk. Dit boek is verrijkt met wetenschappelijk en praktijkonderzoek binnen verschillende contexten. De kennis en ervaring die hieruit voortkomt, kan dienen als leerzame inspiratie voor eenieder die te maken heeft of krijgt met organisatie- en/of afdelingsoverstijgende samenwerking. Bovendien kunnen de modellen, concepten en borgingsinstrumenten direct in de praktijk worden toegepast. Daarnaast zijn in het boek de nieuwste theoretische en conceptuele inzichten uit het binnen- en buitenland opgenomen, die samenwerking tot een succes kunnen maken. John Goedee studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en promoveerde aan de Universiteit van Tilburg op het onderwerp implementeren van verandering. Hij bekleedde diverse directie- en programmamanagementfuncties en begeleidde tal van ketensamenwerkingstrajecten in het binnen- en buitenland. Hij is directeur van het expertisecentrum voor ketensamenwerking Inflecto B.V. en als parttime docent en onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Tilburg. Arnoud Entken studeerde heao bedrijfsinformatica. Hij is directeur van het expertisecentrum voor keteninformatisering INKIS B.V. en bekleedde diverse projectmanagementfuncties en begeleidde tal van ketensamenwerkingstrajecten. Hij heeft grondige ervaring als ICT-architect op het gebied van afdelings- en organisatieoverstijgende (keten)samenwerking. In deze hoedanigheid adviseerde hij diverse organisaties in zowel de profit- als de non-profitsector.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.