Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De intelligente belegger

de klassieker over de slimste beleggingsstrategie

De intelligente belegger - Benjamin Graham - ISBN: 9789047008170
Prijs: € 24,99
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Bindwijze: Boek, Paperback (11-12-2020)
Genre: Beleggen
Boekenliefde.nl:
De intelligente belegger op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Volgens Warren Buffet verreweg het beste boek over beleggen dat ooit is geschreven.

Details

Titel: De intelligente belegger
auteur: Benjamin Graham
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 320
Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum: 11-12-2020
NUR: Beleggen
Afmetingen: 230 x 151 x 28
Gewicht: 507 gr
ISBN/ISBN13: 9789047008170
Intern nummer: 27940361

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 29-05-2015   geschreven door  Patrick Vandendaele
Hoe moet je beleggen? De vraag van één miljoen. Alle weken komen er wel artikels, boeken en programma's uit die de wijsheid in pacht lijken te hebben. Maar vaak is het inspelen op de eigenheden van het moment, een meesurfen op de golven van het moment, als het ware. Maar er is meer aan de hand, want verstand hebben van beleggen is ook begrijpen hoe de zaken in mekaar zitten, los van de (tijdelijke) omstandigheden van het moment. Basis, de canon van het beleggen kan je terugvinden in deze klassieker, die zelfs na meer dan een halve eeuw wel degelijk nog de basis van inzichten en kennis weet te brengen die elke belegger zou moeten kennen en beheersen. Want het leest nog steeds als een actueel boek, omdat het natuurlijk evidenties brengt dat je moet kennen, maar toch verder gaat dan deze open deuren in te trappen. Bij de les blijven wil zeggen dat je alert moet blijven en zeer zeker niet afwijken van een aantal principes. Uiteraard, maar wat zien we in de praktijk? Vaak houdt men er zich niet aan. En dit is het nut van dit genre boeken, waar je als belegger bij de les wordt gehouden en de vaste waarden en de absolute basisregels onder een bijbel aangereikt krijgt. Want op een toegankelijke wijze krijgen we hier de principes die je best kan respecteren om te vermijden dat je averij opdoet met je beleggingen, en toch op een redelijke manier kan mee genieten van de winsten die kunnen worden binnen gehaald. Een absolute must als beginsel voor beleggers.

Biografie (woord)

Benjamin Graham (1894-1976) was de belangrijkste beleggingsadviseur van de twintigste eeuw. Hij maakte al op jonge leeftijd faam op Wall Street en startte in 1926 samen met Jerome Newman een eigen beleggingsfirma. De beurscrash van 1929 kostte hen bijna de kop, maar daarna heeft hij nooit meer geld verloren. Graham is de leermeester van Warren Buffett en een groot aantal andere succesvolle beleggers. Hij is de geestelijk vader van het ‘waardebeleggen’ en tevens coauteur van Security Analysis, ook een klassieker.

Extra informatie

De intelligente belegger

Recensie

De klassieker 'De intelligente belegger' wordt zelfs na bijna 75 jaar nog steeds geprezen als de bijbel die iedere belegger gelezen moet hebben. De filosofie van Benjamin Graham heeft zich door de jaren heen keer op keer bewezen, hij behoedt beleggers voor kostbare fouten en leert ze een succesvolle langetermijnstrategie te ontwikkelen. Omdat Graham niet vertelt wélke aandelen je zou moeten kopen, maar juist een effectieve manier van denken en handelen aanleert, is het boek nog steeds verbazingwekkend actueel. De intelligente belegger is in de loop der jaren in talloze talen vertaald en sinds verschijnen zijn er wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Met een uitgebreide inleiding van superbelegger John C. Bogle, oprichter van The Vanguard Group.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen