Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Wanbeleid, algemeen burgerlijk

Wanbeleid, algemeen burgerlijk - Martin Pikaart - ISBN: 9789462980907
Prijs: € 17,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (19-10-2015)
Genre: Algemene economie
Boekenliefde.nl:
Wanbeleid, algemeen burgerlijk op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Hoe drie miljoen werknemers de dupe dreigen te worden van wanbeleid bij Nederlands grootste pensioenfonds.

Bijna drie miljoen werknemers bij overheid en onderwijs zijn verplicht aangesloten bij pensioenfonds ABP. Dit fonds is met ruim 370 miljard euro belegd vermogen het grootste pensioenfonds in Nederland en het op twee na grootste ter wereld.

ABP stelt de deelnemers welvaartsvaste pensioenen in het vooruitzicht, maar kan dat al sinds jaren niet meer waarmaken. In plaats daarvan dreigt ABP zelfs de pensioenen te moeten verlagen.

ABP wijt dit aan de gestegen levensverwachting en de lage rente, maar auteur Martin Pikaart laat zien wat naast de gestegen levensverwachting de echte oorzaken zijn. ABP voert een verkeerd beleggingsbeleid dat niet is gericht op het nakomen van de eigen beloftes. Het najagen van een zo hoog mogelijk rendement heeft negatieve gevolgen. ABP neemt te veel beleggingsrisico, heeft te optimistische verwachtingen en biedt nauwelijks ruimte voor kritische geluiden. De bestuurders zijn onvoldoende deskundig en voelen zich verheven boven de geldende regels. De premies zijn te laag en de beloftes te rooskleurig.

ABP lobbyt voortdurend om de regels te versoepelen en houdt de deelnemers van ABP voor de gek over de vooruitzichten.

Dit boek laat zien dat ABP sinds 2003 wanbeleid voert op een groot aantal punten.

Details

Titel: Wanbeleid, algemeen burgerlijk
auteur: Martin Pikaart
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 192
Uitgever: Amsterdam University Press
Publicatiedatum: 19-10-2015
NUR: Algemene economie
Gewicht: 327 gr
ISBN/ISBN13: 9789462980907
Intern nummer: 30535155

Extra informatie

Wanbeleid, algemeen burgerlijk

Recensie

Hoe drie miljoen werknemers de dupe dreigen te worden van wanbeleid bij Nederlands grootste pensioenfonds. Bijna drie miljoen werknemers bij overheid en onderwijs zijn verplicht aangesloten bij pensioenfonds ABP. Dit fonds is met ruim 370 miljard euro belegd vermogen het grootste pensioenfonds in Nederland en het op twee na grootste ter wereld. ABP stelt de deelnemers welvaartsvaste pensioenen in het vooruitzicht, maar kan dat al sinds jaren niet meer waarmaken. In plaats daarvan dreigt ABP zelfs de pensioenen te moeten verlagen. ABP wijt dit aan de gestegen levensverwachting en de lage rente, maar auteur Martin Pikaart laat zien wat naast de gestegen levensverwachting de echte oorzaken zijn. ABP voert een verkeerd beleggingsbeleid dat niet is gericht op het nakomen van de eigen beloftes. Het najagen van een zo hoog mogelijk rendement heeft negatieve gevolgen. ABP neemt te veel beleggingsrisico, heeft te optimistische verwachtingen en biedt nauwelijks ruimte voor kritische geluiden. De bestuurders zijn onvoldoende deskundig en voelen zich verheven boven de geldende regels. De premies zijn te laag en de beloftes te rooskleurig. ABP lobbyt voortdurend om de regels te versoepelen en houdt de deelnemers van ABP voor de gek over de vooruitzichten. Dit boek laat zien dat ABP sinds 2003 wanbeleid voert op een groot aantal punten.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.