Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Economie en recht

Economie en recht - O. Couwenberg - ISBN: 9789001704872
Prijs: € 61,75 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (16-03-2016)
Genre: Algemene economie
Boekenliefde.nl:
Economie en recht op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Economie en recht is een titel speciaal gemaakt voor studenten die de economie bestuderen in de juridische context. De tweede druk is minder modelmatig en beter gedidactiseerd met nog meer praktisch casusmateriaal.

Het boek is een uitstekende en brede economische inleiding in het vakgebied met zowel een toegepaste micro-, macro- als een bedrijfseconomische benadering. Deze uiterst toegankelijke methode met een heldere structuur met o.a. kernbegrippen in de kantlijn, elk hoofdstuk afsluitend met een samenvatting en ook opgaven en cases, vormt een geschikte basis voor verdere verdieping in het vakgebied.

Economie en recht gaat in op de betekenis van de theorie van de marktvormen voor het recht. De vormgeving van het recht wordt in samenhang met economische prikkels bestudeerd. Daarbij wordt gebruikgemaakt van eenvoudige speltheorie. Verder besteedt het boek veel aandacht aan de rechtseconomische benadering van marktvormen, marktfalen, mededingingsbeleid en van externe effecten.

In het bijzonder wordt aandacht besteed aan veilingen, het overheidsoptreden in de publieke sector, bij publieke goederen en bij de totstandkoming van regelgeving. Naast macro-economie en internationale economie is er een afzonderlijk bedrijfseconomisch hoofdstuk, waarin onder meer aandacht wordt besteed aan de corporate governance.

De samenstelling van het auteursteam staat ervoor garant dat het boek een complete en volledige inleiding is. Allen hebben relevante ervaringen op het vakgebied binnen juridische faculteiten van zowel de UVA, de EUR en de RUG, alsmede in de rechterlijke macht.

Er is docentenmateriaal beschikbaar voor docenten op de website www.economieenrecht.wolters.nl .

Details

Titel: Economie en recht
auteur: O. Couwenberg
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 2
Aantal pagina's: 324
Uitgever: Noordhoff Uitgevers B.V.
Plaats van publicatie: Groningen
Publicatiedatum: 16-03-2016
NUR: Algemene economie
Gewicht: 621 gr
ISBN/ISBN13: 9789001704872
Intern nummer: 11086266

Extra informatie

Economie en recht

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.