Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Nieuwe ritmes van de stad

metropoolvorming in Amsterdam

Nieuwe ritmes van de stad - Rick Vermeulen; R. Vermeulen; Maurits de Hoog; M. de Hoog - ISBN: 9789068685084
Prijs: € 29,90 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (20-03-2009)
Genre: Stedenbouw / Ruimtelijke Ordening
Boekenliefde.nl:
Nieuwe ritmes van de stad op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Maurits de Hoog en Rick VermeulenUitgave in samenwerking met de Technische Universiteit DelftIedere dag komen minstens net zoveel bezoekers als forensen naar Amsterdam. Gasten vormen een steeds belangrijker deel van de stadsbevolking, of ze nu een paar uur komen of een paar jaar. Daardoor verandert het ritme van de stad en daarmee haar karakter. Er zijn misschien wel acht miljoen Amsterdammers! In dit boek worden de veranderingen in het gebruik van de stad ontrafeld. Het onderscheiden van uiteenlopende gebruiksritmes wordt daarbij als vertrekpunt genomen. Wie zijn de gebruikers van de stad en wat doen zij op een normale dinsdagochtend ergens in maart, in de weekenden en in de verschillende seizoenen? Welke schaalniveaus horen bij deze ritmes? Wat is de rol van Amsterdam voor congresgangers, toeristen, festivalbezoekers, expats en studenten? Waar komen ze vandaan en wat ondernemen ze?In tekst, grafieken, kaarten en foto's wordt een beeld opgeroepen van het steeds veelzijdiger gebruik van de stad; van de metropool Amsterdam in ontwikkeling. Metropoolvorming betekent ook een nieuwe opgave voor de planning en het ontwerp van de stad. De rol van de stad in de regio moet opnieuw gedefinieerd worden. Bovendien moet scherper worden hoe Amsterdam internationaal haar positie kan versterken; te beginnen met een helder idee over de betekenis van de stad in het ABC, het stedelijk gebied Amsterdam-Brussel-Cologne.

Details

Titel: Nieuwe ritmes van de stad
auteur: Rick Vermeulen; R. Vermeulen; Maurits de Hoog; M. de Hoog
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 111
Uitgever: Thoth, Uitgeverij
Publicatiedatum: 20-03-2009
NUR: Stedenbouw / Ruimtelijke Ordening
Afmetingen: 270 x 248 x 17
Gewicht: 796 gr
ISBN/ISBN13: 9789068685084
Intern nummer: 11419832

Extra informatie

De grachtengordel is een schitterend, uitzonderlijk belangrijk historisch en cultureel document. Deze uitbreiding betekende niet alleen een enorme vergroting van de stad, ze werd ook alom geprezen om haar grote schoonheid. Alle reizigers beaamden dat Amsterdam dankzij de grachtengordel bijna alle andere Europese steden in grandeur had overtroffen. Tegenwoordig bestaat er niet één bij benadering zo indrukwekkend stedelijk fenomeen uit de zeventiende eeuw, dat vergelijkbaar is in omvang en dat zo goed bewaard, zo aantrekkelijk en zo toegankelijk is.

Recensie

Iedere dag komen minstens net zoveel bezoekers als forensen naar Amsterdam. Gasten vormen een steeds belangrijker deel van de stadsbevolking, of ze nu een paar uur komen of een paar jaar. Daardoor verandert het ritme van de stad en daarmee haar karakter. Er zijn misschien wel acht miljoen Amsterdammers! In dit boek worden de veranderingen in het gebruik van de stad ontrafeld. Het onderscheiden van uiteenlopende gebruiksritmes wordt daarbij als vertrekpunt genomen. Wie zijn de gebruikers van de stad en wat doen zij op een normale dinsdagochtend ergens in maart, in de weekenden en in de verschillende seizoenen? Welke schaalniveaus horen bij deze ritmes? Wat is de rol van Amsterdam voor congresgangers,Maurits de Hoog en Rick Vermeulen Uitgave in samenwerking met de Technische Universiteit Delft toeristen, festivalbezoekers, expats en studenten? Waar komen ze vandaan en wat ondernemen ze? In tekst, grafieken, kaarten en foto’s wordt een beeld opgeroepen van het steeds veelzijdiger gebruik van de stad; van de metropool Amsterdam in ontwikkeling. Metropoolvorming betekent ook een nieuwe opgave voor de planning en het ontwerp van de stad. De rol van de stad in de regio moet opnieuw gedefinieerd worden. Bovendien moet scherper worden hoe Amsterdam internationaal haar positie kan versterken; te beginnen met een helder idee over de betekenis van de stad in het ABC, het stedelijk gebied Amsterdam-Brussel-Cologne.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.