Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Stad van permanente tijdelijkheid

the making of Luchtsingel, Schieblock, Test Site Rotterdam

Stad van permanente tijdelijkheid - Kristian Koreman; Elma van Boxel - ISBN: 9789462082199
Prijs: € 34,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Gebonden (20-06-2015)
Genre: Architectuur
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Met 'permanente tijdelijkheid' stellen Elma van Boxel en Kristian Koreman met hun bureau ZUS een radicaal nieuwe manier van stad maken voor. Het is een strategie die vertrekt vanuit een stedelijke realiteit van waarden, materie en mensen; een filosofie die geënt is op het verleden en is gericht op de toekomst. Stad van permanente tijdelijkheid is een handboek voor het maken van stad die tijdelijke interventies koppelt aan langetermijndenken.

Aan de hand van de internationaal bekende projecten Luchtsingel en Schieblock, waarvoor ZUS onder andere de Berlin Urban Intervention Award en de Rotterdam Architectuurprijs won, beschrijft dit bevlogen boek het indrukwekkende proces van vijftien jaar werken in laboratorium Rotterdam.

Details

Titel: Stad van permanente tijdelijkheid
auteur: Kristian Koreman; Elma van Boxel
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 272
Uitgever: nai010 uitgevers/publishers
Publicatiedatum: 20-06-2015
NUR: Architectuur
ISBN/ISBN13: 9789462082199
Intern nummer: 28021571

Extra informatie

Stad van permanente tijdelijkheid

Recensie

Met 'permanente tijdelijkheid' stellen Elma van Boxel en Kristian Koreman met hun bureau ZUS een radicaal nieuwe manier van stad maken voor. Het is een strategie die vertrekt vanuit een stedelijke realiteit van waarden, materie en mensen; een filosofie die geënt is op het verleden en is gericht op de toekomst. Stad van permanente tijdelijkheid is een handboek voor het maken van stad die tijdelijke interventies koppelt aan langetermijndenken. Aan de hand van de internationaal bekende projecten Luchtsingel en Schieblock, waarvoor ZUS onder andere de Berlin Urban Intervention Award en de Rotterdam Architectuurprijs won, beschrijft dit bevlogen boek het indrukwekkende proces van vijftien jaar werken in laboratorium Rotterdam.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.