Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken

De spoorweg Apeldoorn - Hattemerbroek 1887-1972De Baronnenlijn in beeld

Na het succes van het boek: De spoorweg Lage Zwaluwe – ‘s-Hertogenbosch 1886-2013 volgt in oktober 2019 de tweede uitgave in deze serie: De spoorweg Apeldoorn - Hattemerbroek 1887-1972.

Een spoorlijn met een koninklijk tintje, een gewone railverbinding van lokale betekenis en een belangrijke aan- en afvoerlijn voor de vele plaatselijke industrieën. De auteur, die zich persoonlijk met de beschreven regio verbonden weet, laat in dit boek in woord en beeld zijn licht schijnen over uiteenlopende aspecten van de lijn: Vooral de treinen die er hebben gereden en de grote en kleine bouwwerken die langs het spoor hebben gestaan, maar ook de mensen die als werknemer, reiziger, verlader of bewoner ermee maken hadden, komen aan bod. In 1972 werd de lijn gesloten en in de jaren daarna opgebroken – anno nu is er behalve een fietspad op een groot deel van het tracé nog maar weinig tastbaars van over.

Het boekt telt 208 pagina’s en ruim 295 afbeeldingen voornamelijk in zwart/wit, de foto’s zijn afkomstig van bekende spoorwegfotografen.

Prijs: € 32,00
Reserveer het boek (gebonden)
Verwacht: eind oktober 2019