Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken

Lezing Piet HagenOp donderdag 28 juni geeft Piet Hagen een lezing over zijn nieuwe boek Koloniale oorlogen in Indonesië - Vijf eeuwen verzet tegen vreemde overheersing bij Van Stockum Boekverkopers in Den Haag. Na afloop is er gelegenheid tot vragen stellen en signeren.

De Indonesische archipel heeft meer dan 450 jaar strijd geleverd tegen buitenlandse handelscompagnieën en mogendheden. Bijna altijd was er wel ergens oorlog, vaak op meer plaatsen tegelijk. Dit boek geeft een gedetailleerd overzicht van de honderden militaire acties en expedities. Portugezen, Spanjaarden, Engelsen, Fransen, Japanners, en met name ook de Nederlanders, voerden hun koloniale oorlogen in de archipel vooral vanwege economisch gewin – volgens het devies van Jan Pieterszoon Coen: ‘Geen handel zonder oorlog’. Hun legers vormden de ruggengraat van het koloniaal systeem, dat ook door tijdgenoten in Europa al bekritiseerd is. Door zijn brede aanpak en uitgebreide registers is het boek tevens een naslagwerk over de geschiedenis van Indonesië. Het laat zien hoe behalve vrijheidsdrang ook de islam een belangrijke rol speelde in het verzet tegen vreemde overheersers.

Piet Hagen (1942) was journalist bij het dagblad Trouw, docent en directeur van de School voor Journalistiek in Utrecht, hoofdredacteur van De Journalist en medewerker van NRC Handelsblad. Vanaf 1982 publiceert hij non-fictieboeken bij de Arbeiderspers.

Reserveer het boek

Datum: Donderdag 28 juni 2018
Tijd: 19.00 - 19.45 uur (Inloop vanaf 18.45 uur)
Locatie: Van Stockum Boekverkopers, Spui 40, 2511 BS, Den Haag
Toegang: Gratis
Aanmelden : promotie@vanstockum.nl