Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken

Mira Feticu interviewt Frank Westerman
Op zondag 11 november interviewt Mira Feticu Frank Westerman bij Van Stockum Boekverkopers in Den Haag over zijn nieuwe boek Wij, de mens. In het boek neemt Westerman de lezer mee op een filosofische wereldreis – van de Maasvallei tot op de vulkaanhellingen van Indonesië. Na afloop is er gelegenheid tot vragen stellen en signeren.

September 2003. In een grot op Flores, Indonesië, komt een fossiele oermens bloot te liggen van amper een meter hoog. Rondom haar liggen skeletten van ratten zo groot als honden, olifanten zo klein als pony’s en reuzenooievaars van 1 meter 80. Wat zegt deze spiegelwereld over wie wij zijn en waar we vandaan komen?

Met een groep studenten gaat Frank Westerman op zoek naar antwoorden. Ze bevoelen de schedels van onze mensachtige voorouders als ‘Lucy’ en de Javaanse aapmens. Samen gaan ze op reportage naar kloosters en mergelgrotten langs de Maas – steeds dieper de aarde in, terug in de tijd.

Wij, de mens neemt de lezer mee op een filosofische wereldreis – van de Maasvallei tot op de vulkaanhellingen van Indonesië. De inzet is hoog. Want als wij de overtreffende trap van het dier zijn, waarin schuilt dan het onderscheid?

Frank Westerman (1964) is schrijver van meervoudig bekroonde boeken als De graanrepubliek, Ingenieurs van de ziel, El Negro en ik en Ararat. Met zijn recente titels Stikvallei en Een woord een woord oogst hij lof in binnen- en buitenland. In 2016 was hij de eerste gastschrijver aan de Universiteit Leiden – een decennialange traditie – die zich toelegde op het genre van de reportage.

Prijs: € 20,00
Reserveer het boek (paperback)

Datum: Zondag 11 november 2018
Tijd: 11.00 - 12.00 uur (Inloop vanaf 10.30 uur)
Locatie: Van Stockum Boekverkopers, Spui 40, 2511 BS, Den Haag
Toegang: € 5
Aanmelden : promotie@vanstockum.nl

Foto: Frank Westerman (© Lionne Hietberg)